sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesä o

Taas olen ollut laiskalla tuulella päivittämisen suhteen. Laakereilla ei ole kuitenkaan levätty, vaan kaikenlaista on hommailtu. Turha nyt ruveta kaikkia treenejä muistelemaan, vaan vetäisen vaan yhteenvedon puuhailuista.

Agirintamalla on käyty Farolaisen kanssa kahdet kisat. Tuttua hyllylinjaa on jatkettu, muttei huonoin radoin. Raumalla viikko sitten vedettiin kaksi agirataa, joista varsinkin jälkimmäinen oli oikein erinomainen. Ekalla oli tosi vaikea kepeillemeno, ja siitä tulikin virhe. Hyllytys sattui kohdassa, jossa Faro meinasi lähteä A:lle, ja ilmeisesti koski siihen vaikka kääntyikin nopeasti pois. En itse huomannut sen koskeneen, ja vasta tuloslistasta huomasin hyllyn. Lisäksi yks rima putos. Pääpiirteissään ihan kelpo rata tämä ekakin oli. Toisessa oli se perinteinen hankaluus, puomin ylösmeno ja putken pää vierekkäin. Puomille tarkoitus mennä. Edeltävä kohta radalla oli sellainen, että koiran linja oli ihan suoraan putkeen. En kertakaikkiaan keksinyt mitään järkevää tapaa saada koiran linjaa selkeämmäksi, eikä sanallinen tiukka käsky riittänyt, joten putkeen sujahti. Muuten rata oli erittäin bueno, paljon oli valsseja ja vähän pelkäsin rimojen tipahtelevan. Mutta puhtaasti vedettiin muuten. Kontaktitkin oli tosi jees. Ehkä parhaita meidän hyllyjä tähän mennessä.

Torstaina Porissa oli ohjelmassa collieiden agimestikset. Eka rata oli agilityrata, varsin kiva mutta meille turhankin haastavat kepit. Meno oli ihan ok, mutta poistuminen ylipaha. Oltiin kuitenkin hyllytetty jo aiemmin, joten en jaksanut ihan täysillä edes yrittää sitä. Faro liukasteli tosi pahasti, meni nurin jo toisella esteellä (putki) ja puomin otti tosi varovasti. Alastulokontaktikin oli huolimaton. Muurille otin takaaleikkauksen, mutta Faro ajautui siitä ohi ja hyppäs samantien takaisin. Eli aika tyypillinen hyllytys. Keppejä lukuunottamatta rata meni muuten ihan jees, meno oli kyllä tosi varovaista liukkaan pohjan takia. Ei oikein sopinut Farolle. Tässä ratapiirros: http://nexocan.com/Kuvat/sportdog/radat/2011/02062011_noormarkku_3lk_ka.pdf

Toinen rata oli hyppäri, ja jo tutustumisessa oli sellainen fiilis että se on todella sopiva rata meille. Mukavasti vääntöä, ei pahoja juoksukohtia. Kakkoshyppy oli paha, ja taisin olla vähän koiran tiellä siinä, kun rima putos. Muuten ei ole radasta huonoa sanottavaa, vaan meni aika nappiin. Varominen alustan kanssa oli sopivaa, ei tullut liukastelua mutta vauhtia kuitenkin oli. Tavallaan harmillinen vitonen, mutta toisaalta olen erittäin tyytyväinen :) Saatiin vihdoin kunnon tulos ja realistinen aika. Sijoitus tais olla kuudes, nopein vitonen oli. Ratapiirros: http://nexocan.com/Kuvat/sportdog/radat/2011/02062011_noormarkku_3lk_kb_hr.pdf

Samassa tilaisuudessa Figo tapasi isukkinsa :)
Sitten tokoon. Faron kanssa on nyt keskitytty tietysti seuraamiseen, mutta myös paikallamakuuseen ja hyppyyn. Seuraamisessa on sellainen pieni ongelma, että se helposti ennakoi palkan lentämistä ja ajautuu sivummalle musta. Olen ilmeisesti ottanut liikaa samanpituisia pätkiä. Figon kanssa on jatkettu myös seuraamisharjoituksia, ja menee aika kivasti :) Pitkiä pätkiä ei mennä, mutta olen tämänhetkiseen tilanteeseen tyytyväinen. Molempien poikien kanssa on tiukat maahanmenoharjoitukset menossa. Farolla se on hidas, Figo taas ryömii aina mun lähelle mennessään maahan. Näistä tulen raportoimaan jossain vaiheessa ja koitan saada videoitua touhua. Pystyn sitten itekin paremmin seuraamaan tilannetta.

Lisäksi on tehty myös makkarajälkeä. Faro sai ihan ensikosketuksensa hommaan, ja oivalsi yllättävänkin äkkiä jutun juonen. Pari kertaa meinasi ajautua sivuun, mutta palasi jäljelle kun huomasi, ettei makkaraa enää löydykään. Figo oli tarkempi, mutta pitää aikamoista vauhtia. Toisaalta ehkä sille vois jo vaikeuttaakin sitten? Seuraavat jäljet tehdäänkin varmaan jo helppoon metsämaastoon.

Raportoitavaa olis vielä esim. Faron korvista (se vanha paleltuma), mutta säästetään nyt se seuraavaan päivitykseen. Jospa nyt loman alettua jaksaisin vähän useammin kirjoitellakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti