torstai 28. lokakuuta 2010

TSAUlla ja kotipuolessa

Eilen ohjelmassa TSAU-treenit. Koutsi oli tosin unohtanut ne, joten improvisoitiin porukan kesken :D Hyvä rata saatiin kyllä aikaiseksi. Itse toivoin siihen kepeille sellaista kohtaa, että koira joutuu pujottelemaan loppuun asti itsenäisesti ja ohjaaja on jo sivulla ottamassa vastaan hypyn takana. Se ei kyllä nyt onnistunut ollenkaan, argh! Lisää treeniä siis vaan...Otin tän kohdan sit valssaamalla keppien jälkeen, kyllä se niinkin meni mutta vähän tönkömpi ratkaisu oli. Toinen paha paikka oli heti alussa, kun kahden peräkkäisen hypyn jälkeen 90 asteen kulmassa oli suora putki. Hypyt meni kyllä hyvin vaikka olin siellä putken päässä valmiina, kokeiltiin sellaista "etätökkäystä", joka toimi hyvin. Mutta en vaan millään päässyt ajoissa liikkeelle siitä putkelta, ja hyvin helposti Faro tuli jaloille. Putken jälkeen kun piti ehtiä tökkäämään koira sivuttain olevan hypyn taakse. Kerran tulikin sit yhteentörmäys, jonka seurauksena lensin kankulleni tantereeseen. Ei se sillä hetkellä niinkään sattunut, mutta kotimatkalla alkoi tuntua ja totesin, että ikävästi tulee mieleen keväinen rullaluisteluonnettomuus :P Ei onneksi läheskään niin paha vamma, mutta aivan samassa kohdassa. Kyllä mun kankkuani nyt koetellaan!

No, sellainen yksityiskohta vielä kontakteihin liittyen...Ei ollut namialustoja, ja Faro hiippas ihan liikaa puomin alastulolla. Päätinkin nyt ottaa sen oikein tehotreeniin, että saatais se nopeammaksi ja tarkemmaksi. Muilla kontakteilla ei ongelma oo ollenkaan niin paha. Ylösmenolla olen nyt ottanut testiin sellaisen omien askeleideni muuttamisen, tavallaan polkaisen maata siinä kun Faro lähestyy estettä. Se tuntuis olevan aika hyvä, Faro korjaa askeleitaan siinä ja osuu varsin nätisti kontaktipinnalle.

No, tämänpäiväiseen sitten. Tarkoituksena oli ottaa vaan pienesti niitä kontakteja, mutta kun ryhmäläisistäni vain yksi ilmaantui syksyn viimeisiin treeneihin, päätin mennä radan myös Faron kanssa. Rata oli muunnelma yhdestä Anne Saviojan kakkosluokan agiradasta vuodelta -06. Ei mitään kummempia koukeroita, parissa kohtaa sai vekata ja yhden takaakierron kehitin mukaan. Pari tiukkaa 180 asteen käännöstä, valssaamalla hoidettavia. Erityishuomio oli niille kontakteille, kaikki olivat mukana. Laitoin pienet läpinäkyvät namialustat, joilta vapautin nopeasti. Keinun ja puomin ylösmenoilla sovelsin sitä askellusjuttua. Menivät kyl tosi hyvin! Taitaa olla parempi, että siirryn vapauttamaan alastuloilta nopeammin ja pysähtymättä itse. Rata päästiin suht moitteetta puhtaasti läpi pariinkin kertaan. Hyvä, vähän helpompi treeni. Hyvä fiilis jäi kontaktijutuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti