perjantai 8. lokakuuta 2010

Treeniä, treeniä

Hyvin on palauduttu luonnetestistä. Farossa ei ollut mitään erikoista, tais ottaa koko homman ihan vaan kivan yhteisen tekemisen muodossa. Mä taas oon pohtinut testiä joka kantilta ja todennut, että on mulla vaan fiksu koira :) Videota oon yrittänyt työstää, muttei se niin yksinkertaista olekaan tällä omalla koneellani. Huomenna koitan vähän tehokkaammalla. Oon kuitenkin jo selvittänyt, mitä ja miten sille pitää tehdä, alku on siis hyvä.

TSAU-treenit on nykyisin keskiviikkona. Heidi oli tuonut MM-kisatuomisinaan ajatuksen vähemmän hiotusta, mutta totuttua vauhdikkaammasta ohjaustavasta. Ulkomaanelävät harrastavat sellaista, kun taas suomalaiset keskittyvät tarkkoihin käännöksiin, hidastuksiin ym. tavoitteena mahdollisimman sujuva suoritus. Tällöin vauhti ei välttämättä olekaan paras mahdollinen. Ideana oli siis posottaa täysillä esteiden välit, ja tähän pyrittiin hakemalla koira mahdollisimman hyvin esteeltä ja saattamalla se mahd. pitkälle. Näillä väleillä pitäis myös kannustaa ja siten yrittää esteväleillä saada vauhtia aiempaa enemmän. Ite saa siis pinkoa minkä jaksaa, ja ohjaajalle tulee tällä tavalla enemmän juoksemista.

Rata oli tarkoituksella aika helppo, ehkä max kakkosluokan tasoa. Tosi kivasti meni, kunhan vaan muistin ne saattamiset ja haut. Tai menihän se siis muutenkin hyvin, mutta kun ideana oli nimenomaan nuo. Erityisen tyytyväinen olen keppeihin, joille meno oli suht haastava avokulma. Sain hyvin heitettyä Faron sinne. Ei oikeastaan ole sen kummempaa sanottavaa tästä treenistä, kun meni mielestäni sen verran hyvin. En ottanut itekseni mitään, mut lämmiteltiin ja jäähdyteltiin oikein vimpan päälle. Oli aika jees tää uus treeniaika, vaikka meneekin myöhäseen et pääsee kotio. Mut toisaalta, ehtii ottaa hyvin päiväunet ennen lähtöä.

Tänään oltiin sit Ukissa itseksemme touhuamassa. Rakensin yhden pätkän kesäisten Lempäälän kisojen yhdestä radasta, jossa silloin tuli virhe. Puomista suoraan edessä oli kaks hyppyä vierekkäin, siis puomin suuntaisesti. Eka ylitettiin ohjaajan puolelta, toinen takas päin. Lähinnä tota ekan hypyn ylitystä halusin vahvistaa. Pienesti peruuttamallahan sen koiran sai helposti halutulle puolella ja yli hypyn. Toinen on selkeää kauraa vastakkaisella kädellä nappaamalla. Tästä jatkettiin putkeen, putkesta suoraan yks hyppy ja sit edessä kepit. Kepit sijoitin niin, että about 3-4. väli oli hypystä suoraan edessä. Poispäinkäännös kepeille oli siis ideana. Laitoin ekaan väliin ohjurit, koska halusin varmasti onnistuneita suorituksia :P Menivätkin hyvin. Kerran meinas mennä toiseen väliin ohjureista huolimatta. Aika pitkälle saan pitää kyl sitä kädessä kiinni, ettei irtoa liian aikaisin.

Tän lisäks otin sunnuntain kisoja ajatellen muutaman kerran ihan perus kontaktiharjoitusta. Hämmästyksekseni Faro pysähtyi ota-käskyllä ylösmenokontakteille! Mahtavaa. Alastulotkin meni hienosti ilman namialustoja. Toinen pienempi harjoitus oli keppeilyä, jossa lähetin Faron mun edellä kepeille ja otin sen jälkeen kunnolla etumatkaa. Tosi hyvin lähti itsenäisesti menemään, ja myös pujotteli loppuun asti vaikka menin edelle. Tein myös takaaleikkauksia ja persjättöjä. Hienosti kaikki. Taitava poika! Muutenkin ajattelin nyt panostaa keppeihin aika paljon, kun ollaan saatu ohjurit Ukiinkin.

Sunnuntaina sit kisoihin. Ollaan taas ekoina, joten pieni ekstrajännite mut eiköhän siitä selvitä. Toivottavasti selvitään myös ATT:n hallin mun mielestä vähän liukkaasta pohjasta taas. Faro aina kiljahtelee siellä, kun meinaa mennä nurin kurveissa :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti