tiistai 5. maaliskuuta 2013

Yhtä uupuu

Kappas kummaa, se irtos jo toinen kakkosluokan luva sunnuntaina Figolle. Rata oli aamun eka, alkoi ysiltä, ja mä en todellakaan ollut parhaassa hapessa. Oltiin la-iltana ravintolassa syömässä, ja siinä sivussa tuli nautittua muutama miestä väkevämpi. Sitten vielä huonosti nukuttu yö eikä mitään ruokaa aamulla ennen kisoja, mikä takasi sen että olin melkoisen pihalla vielä lähtötilanteessakin. Eikä se meno kovin kummoiselta tuntunutkaan, hosuin kontakteilla ja muutenkin, mutta siitä huolimatta sujuva nolla reippaalla yli 4 m/s etenemällä - ei hassummin :D Kukaan muu ei nollaa vääntänyt, joten sillä irtosi myös voitto. Ei hassummin, todellakaan! Yksittäisenä heikkoutena mainittakoon puomi, joka alkoi tosi hitaasti. Tein takaaleikkauksen sille, ja Figo lähti kiipeämään tosi hitaasti. Kun pääsin taas sen vierelle, niin vauhti kiihtyi. Eipä tällaista kyllä olla montaa kertaa tehty, selvästi oli epävarma että mitäs nyt tapahtuu, missä mamma.

Toinen rata oli mukava sekin. Puomin jälkeen oli hyppy ja putken "vaikeampi pää", jossa suunnittelin puolivalssilla vetäväni siihen lähempään, oikeaan päähän. Jostain syystä lähdössä päätin kuitenkin tehdä kunnon valssin.  No siitähän ei mitään tullut, vaan, koira levähti mun selän taakse ja samassa olikin jo putkessa. Noh, loppuradasta tuli vielä tuplahyllykin, muuten hyvä meno ja kontaktit oli lyhyesti sanottuna superit. Uskomatonta, sen ekan radan huolimattomuuden (mun osalta siis) jälkeen! Super-Figo :)

Sitten vielä hyppäri. Siellä oli pikkasen haastavampi keppikulma, ja ajattelinkin että voi olla Figolle vaikea. Sehän ei juurikaan osaa itse hakeutua kepeille muuten kuin suorissa lähestymisissä. Ennen keppejä piti myös taas kerran puolivalssata (on muuten tullut ihan mun suosikkiohjauksekseni nyt Figon kanssa :P), jotta vältettiin tyrkkyputkeen joutuminen. Tämä onnistui komeasti, niin putken välttäminen kuin kepitkin :) Ylipäätäänkin rata oli tosi hieno lähes loppuun saakka. Siinä tuli pitkästä aikaa sellainen tyypillinen virhe, joita ykkösluokan alussa tehtiin, eli kaarroksessa hypystä ulkokautta ohi. En vaan osannut ottaa tarpeeksi tiukasti kiinni sitä, kun edellinen hyppy oli mennyt pitkäksi (osin tarkoituksellakin). Varmaan pelkkä koiraan katsominen olis riittänyt välttämään tuon, mutta en vaan tajunnut. No, lähetin takaakierrolla ottamaan sen hypyn. Tuloksena siis vitonen, ja kun nollilla ei taaskaan juhlittu niin sijoituskin oli kolmas. Tälläkin radalla etenemä oli komea, taisi olla tasan sama kuin ekallakin. Rata oli kyllä profiililtaankin nopea, ja hyppärillä 4 m/s on ihan normi, mutta kun sinne sisältyi tuo kielto, niin kyllä hämmästelin. Kyllä siitä vaan on tullut paljon menevämpi tapaus kuin alussa ajattelinkaan, ja varmaan vielä kokemuksen myötä kehittyy entisestään. Moni asia on vielä epävarma. Mutta on sen kanssa niin kiva tehdä :)

Palataan vielä edellistorstaihin, jolloin ajeltiin Poriin tottistelemaan Lauran kanssa. Tehtiin heti sellainen päätös, että en hinkkaa nyt yhtään mitään hetkeen, vaan keskitytään fiilikseen. Asia joka on mulle vaan niin hankala... No, nyt harjoiteltiin sitten ihan konkreettisia juttuja asian vahvistamiseksi. Teknistä osaamista kyllä on, kunhan vaan saatais se ulos vähän ponnekkaammin. Se on tulevan kesän päätavoitteita sekin. Lisäksi katsottiin, miten lähden opettamaan eteenmenoa ja otettiin muutama alkeisharjoitus. Se meni hyvin, Figo hoksasi idean ja lähti rohkeasti menemään. Tästä jatketaan sitten. Hyvä sessio, kiitos koutsille taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti