tiistai 29. tammikuuta 2013

Kisavuoden avaus

Nyt on Figolla ns. kakkonen korkattu :P ATT:lla käytiin kipaisemassa kolme rataa. Eka oli hyppäri, joka meni aika vallattomaksi. Mentiin vähän sieltä sun täältä ohi esteistä, ei oltu ihan tarkkoina kumpikaan. Eka agirata oli vähän erikoinen rataprofiililtaan mun makuuni. Tein ihan saman mokan kuin hyppärilläkin keppien aloituksessa. Molemmissa kepeille mentiin niin, että valssi oli fiksu ohjausvaihtoehto. Ekalla, mutta varsinkin tokalla radalla mun valssini suuntautui ihan mihin sattuu ja ohjasin koiran ihan väärään suuntaan. Olin jotenkin vähän pois kartalta vissiin. Tokalla tuli Figon uran eka ihanneajan ylitys :P Ensin keppivirheen korjaus ja siihen pitkät seisotukset kontakteilla, niin pari sekuntia meni yli. Keppivirheen lisäksi myös pari rimaa putosi, joten eipä ollut tyylikäs tulos. Noo, sellaisia iloisia ja hulvattomia vetäisyjä nämä ekat.

Kolmannella radalla oli suurimmat höyryt päästetty ulos, ja rata oli profiililtaankin meille aika sopivan oloinen. Alkuun kunnon hyppysuora, putken kautta vauhdikas meno kepeille ja sen jälkeen vähän vähemmän suoraa loppumatka. Kaikin puolin "kiva rata". Nyt oltiin molemmat kartalla ja meno oli kohdallaan. Ei oikeastaan kamalasti huomautettavaa jäänyt, paitsi itse olin turhan äänekäs :P Kontaktikäskytkin tuli jotenkin vihaisesti, kaipa se oli jotain varmistelua... No, Figo tarvitsee vielä vähän enemmän äänenkäyttöä kuin Faro, kun itsenäisyyttä ja varmuutta ei ole yhtä paljon. Joka tapauksessa sujuva ja kivan tuntuinen nollarata, johon olen oikein tyytyväinen :) Nopeuskin oli oikein mainio, 4,07 m/s - tuon kokoiselta ja rakenteiselta koiralta mielestäni aika hyvin agiradalla, kun pysähdyskontaktinkin on. Niitä täytyy muuten ruveta treenaamaan kisanomaisesti nyt. Pikkuhiljaa pitäisi saada käyttöön nopeammat alastulot, ei viitsi enää kolmosissa tuhlata sekunteja seisoskeluun (paitsi tietysti silloin, kun on jo hylly/virheitä alla). Kontaktit onkin yksi asia, jonka kanssa aletaan heti lumien sulettua tekemään töitä oikein urakalla.

Vitsi että odotankin jo kevättä. Kovasti on treeni- ja kisasuunnitelmia jo valmiina, kyllä tässä jo riittävästi on vedetty lonkkaa talven aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti