keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uus vuas, uuret kujeet

Kappas, joulupäivitys jäi tekemättä mutta väliäkö tuolla. Joulukuun keskeisin uutinen oli Figon kolmas ykkösluokan nolla ja oikeus/vaatimus kilpailla jatkossa kakkosluokassa :) Se napattiin heti ekassa startissa ATT:n joulukuun kisoissa. Sijotus neljäs, paljon oli nopsia koiria mukana joten eihän nahkiainen useiden sekuntien pysäytyskontakteilla siellä pärjää :P Mutta ykkösissä ei niin väliäkään vielä. Tämä oli Figon tärkein tavoite tälle vuodelle, ja hyvinhän ehdittiin... Vielä olis toinen startti ollut käytettävissä :D Voisinkin tähän nyt listata hieman vuoden tavoitteiden täyttymistä:

Faro
-pysyä kunnossa, kerätä jokunen aginolla: Niin ja näin. Rimoja alkoi putoilla huolestuttavasti, mikä vei kisaintoa ja vähän treenimotivaatiotakin. En tiennyt mitä tehdä, joten ikään kuin jätin ongelman sivummalle ja keskityttiin muuhun. Ehkä tänä vuonna keskityn ongelmaan suuremmalla tarmolla, tai sitten en. Faro aloitti fyssarikäynnit ja kävi selkäkuvilla, ja näiden ansiosta saa paljon anteeksi rimaongelmassa. Ei se kunnossa ollut, vaikkei varsinaisesti sairaskaan. Jatkossa keskitytään fysiikan kunnossa pitämiseen, agilityssä keskitytään hauskanpitoon ja fysiikan salliessa ratkotaan ongelmia ja kisataan.

-kenties tokokokeeseen?: No sehän tehtiin! Agin ollessa sivummalla innostuin käymään ikuisuustavoitteen kimppuun oikein tosissani, ja tämä onkin ehkä paras saavutukseni koirien kanssa menneenä vuonna. Paitsi että tulostavoite täyttyi vihdoinkin, se myös pikkasen herätti tokoinnostusta itsessäni. Vielä kun käytiin BH:kin suorittamassa, niin sain mahdottomasti itseluottamusta ja hyviä kokemuksia tottelevaisuuspuolen koetouhusta. Erittäin hyvä Figon tulevaa uraa ajatellen.

-käydä näyttelyssä, sieltä EH: Sekin tehtiin, jee! Arvostelu oli yhtä tyhjän kanssa, ja pieni kiinnostus olisi käyttää Farolainen vielä kerran kehässä. Katsotaan, katsotaan...

Figo
-aloittaa agikisaura ja nousta kakkosiin: Tämä tulikin jo selostettua, eli toteutui vaikka tarkalle meni. Odotin, että olisi saatu tulosta aikaan nopeamminkin, mutta aloittaminen oli "henkisesti hankalaa". Taisi olla tietyt odotukset valmiina, ja se toi jonkinlaisia paineita. Ja lähtihän Figo selvästi keskeneräisenä kisaamaan. Vasta syksyllä alkoi oikeasti olla realistiset mahdollisuudet pärjätä.

-toko/tottispuolella edistyä reippaasti, mahd. möllitoko: Vähän niin ja näin, moni asia eteni mutta enemmän olisin toivonut. En vaan osaa, ja olen arka. Mutta paljon tuli opittua, ja on tästä hyvä jatkaa.

-maastossa jatkaa alkeistasolta ja saada jälkitouhut oikeasti rullaamaan: Siellä edistyttiin tosi paljon, ja pidän jo kokeisiin osallistumista maaston osalta oikein realistisena :) Olen itse oppinut paljon, niin lajista kuin koirastakin. Esineruutu jäi vähälle huomiolle, mutta en usko sen opettamisen olevan kovin pitkä projekti.

-näyttelystä SA: Se toteutui jo kahdessa ekassa näyttelyssä, ylipäätään Figon näyttelymenestys oli paljon parempaa kuin osasin odottaa. Vaihtelevaa kyllä, mutta sitä osasin odottaa ;) Ja näin on varmaan jatkossakin, mitään odotuksia ja tavoitteita näyttelytouhuissa ei enää ole. Tulee mitä tulee, välillä käydään näyttäytymässä :)

-terveystutkimukset: Ei ylläreitä, onneksi!

-MH:ssa jos käytäis: No käytiinhän me, käytös siellä oli tavallaan odotettua ja tavallaan ei. Tämän testin lisäksi moni asia opetti paljon koirani luonteesta, vaikken silti vieläkään aina tiedä, mikä se on koiriaan :P Mutta sen tiedän, että kovin hitaasti kypsyvä se on, ja jokseenkin haastava kaikkine ominaisuuksineen. Opettavainen koira. Suurella mielenkiinnolla odotan luonnetestiä aikanaan.

Ja sitten jos listaisi hieman tavoitteita alkaneelle vuodelle. Farolle en listaa mitään tulostavoitteita, koska se on saavuttanut "kaiken", mitä olen koskaan ajatellut. Jatkossa kaikki tulokset ovat plussaa. Mitään sm-nollatavoitteita ei ole mielekästä kirjoittaa, koska tiedän ettei se oikein ole realistista eikä superahkera kisaaminen järkevää. Pääasia, että Faro pysyy kunnossa ja agility kivana <3 jaksetaan.="jaksetaan." jos="jos" p="p" tokoillaan="tokoillaan">
Figon pään menoksi voinkin listata jos jonkinlaista, vaikka yritän silti pitää pään kylmänä ja olla stressaamatta ;) Sehän on helppoa!

-Agilityssä kolmosluokkaan: Ei pitäisi olla mahdoton tavoite. Muutamia juttuja haluaisin sen osaavan paremmin ennen kolmosia, niihin pureudutaan kevään tullen ja treenikentän sulettua paremmin. Lähinnä kepit ja itsenäiset kontaktit, muutamat ohjaustekniikat.

-BH ja/tai tokon ALO1: Jos ei mitään erityistä tapahdu, niin ei näistäkään kummankaan pitäisi olla mahdotonta... Paikallamakuuta ja seuraamista, muuten ei suurta työtä tarvitse näitä varten tehdä.

-Jälki ja esineruutu saada siihen malliin, että seuraavana kesänä voin realistisesti ajatella jälkikokeeseen osallistumista (ja tuloksen saamista). Jos kehitys jatkuu yhtä hyvänä kuin tähän asti, niin pitäisi onnistua. Enemmän taitaa olla kyse mun oppimisesta kuin koirasta. Tavoitteena myös osallistua niin tuttujen kuin tuntemattomienkin jälkikoulutuksiin ja päästä näkemään muiden koirien menoa. Niin, ja saada Figolle vieraan tekemiä jälkiä...

Se siitä, sit ei ku hommiin! Lauantaina mennään Timo Liuhdon agikoulutukseen molempien poikien kanssa. Sitten alkavat kasvihuonetreenit, mutta aika hiljaista on treenirintamalla yleisesti ottaen. Toivottavasti kelit pysyvät sellaisena, että päästäis tottistelemaan jo tässä talvikaudella jonkun verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti