maanantai 5. joulukuuta 2011

Nollaa pukkaa

Jei, tulihan se nolla agiradaltakin lauantaina. Molemmat radat oli haastavuudeltaan tosi jees, myös meille. Erikoisuutena se, että radoilla oli kaksi A:ta eikä puomia ollenkaan. Olivat vielä somasti vierekkäin, mutta ei ainakaan meille tuottanut se hankaluuksia. Ratapiirros: http://atturku.net/site/images/stories/Kilpailut/Ratapiirrokset/joulu2011/3a.gif Ekan radan haastavin kohta meille oli loppusuora. Ensin keinu, jolta lähdettiin takaisin tulosuuntaan ja siinä okseri ja kolme hyppyä, jotka eivät olleet ihan suorassa linjassa. Keinulta lähöt oli ok, samoin okseri ja eka hyppy. Sen jälkeen mietin tutustumisessakin pitkään, pitäiskö tehdä takaaleikkaus...En sitä loppujen lopuks tehnyt, mutta vähän seisomiseks meni se kohta. Onneksi Faro ei ajautunut kuitenkaan hypyn ohi, vaan hyppäsi sen ja viimeiset menivät eteen-käskyllä. Enpä oo varmaan ikinä ollut yhtä hengästynyt radan jälkeen kuin nyt :D Paitsi että sai pistellä jalkaa toisen eteen aika kovaa, niin olin jotenkin niin jännittynyt että tais hengittäminen unohtua. Ei siis täysin sujuva rata, mutta aika jees kuitenkin, ja lopputulos tärkein. Aika oli meille ihan ok, vähän sujuvammalla menolla olis sekunti pari saatu pois, mutta kelpaa. Tais olla kuitenkin hitain nolla, etenemä kuitenkin 3,85 m/s, mitä pidän varsin hyvänä.

Toinen rata oli ehkä haastavampi, mutta tosi kiva sekin. Ratapiirros: http://atturku.net/site/images/stories/Kilpailut/Ratapiirrokset/joulu2011/3b.gif Alkusuoralla menin suht pitkälle. Kun käännyin kutsumaan Faroa, huomasin että se oli vähän hiipannut eteenpäin sieltä, enkä saanut reagoitua tilanteeseen vaan eka rima tipahti (tosin saatuani tuloslapun siinä ei ollut vitosta merkitty, huomaskohan tuomari sitä?). About puolivälissä rataa Faro tuli yhden hypyn takaspäin ja siitä hylly. Olin jotenkin itse epävarma siinä, tarkoitus oli kierrättää se siivekkeen ympäri mun puolelta, mutta se jäi huolimattomaksi, eikä raukka tiennyt mitä tehdä. Noh, muuten tämä rata meni jopa paremmin kuin eka, sinänsä vähän harmittaa hyllytys. Vois jopa sanoa, että tosi hyvä rata muuten. Harmi kun ei ole videolla. Tuli kyllä näistä kisoista sellainen fiilis, että homma alkaa hiljalleen sujua, eikä olla ihan turisteja enää kolmosissa :) Uskaltaisko ehkä ens vuodelle asettaa tavoitteenkin, sm-kisanollat...? Huh, ei ehkä sentään.

Tänään sitten otettiin lenkin päätteeksi pienet tokoilut. Faron kanssa otin ihan vaan pienen seuraamispätkän ja luoksetulon, ettei hän joutunut pelkästään sivusta katsomaan. Hyvin menivät, taitava poika on :) Figon kanssa aloiteltiin seuraamisella, kuten aina. Pientä edistämistä, mutta en edelleenkään huolestu...Hyvä siitä tulee. Otin käännöksiä vasemmalle, mikä sekin sujuu ihan ok. Enemmän harjoitusta tarvitsen mä, kuin koira. Käännökset on Figolla suht hyvät jo, koska koko seuraamisessa ollaan melkeinpä lähdetty siitä paikallaan pyörimisestä liikkeelle. Täyskäännöksiä ajattelin ruveta nyt sisätiloissa harjoittelemaan, ja aion tehdä sen vain vasemman kautta. Oikean kautta kääntymiset taitaa olla "turhia", kun tavoitteena on myös pk-tottis.

Lisäksi koitettiin mennä maahan liikkeestä. Jostain syystä Figo oli ihan pihalla. On tätä otettu ennenkin, ja on ollut ihan hyvin kartalla, mutta nyt ei meinannut millään hoksata. No, kaipa se siitä. Pitää ottaa erilaisia maahanmenoja, nyt ollaan tehty lähinnä vain niin, että se on perusasennossa tai suoraan mun edessä. Niin, ja otettiinhan sitten myös eteentuloa, aidan vieressä. Se tulee hyvin herkästi ihan vinoon, joten oon aidan avulla ohjannut oikeaan asentoon. Nyt menikin hyvin, etäisyyttäkin otin jo jonkun verran. Eiköhän se ala jutun juonen tässä tajuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti