perjantai 2. joulukuuta 2011

Kisaraporttia sun muuta

Pakko päivittää tässä välissä, kun huomenna mennään taas kisailemaan... On muuten liikaa raportoitavaa taas :P

Eli viime sunnuntaina käytiin juoksemassa pari agirataa Tsaulla. Molemmat radat olivat mielestäni aika vaikeita. Päätin nyt kerrankin ottaa ohjelmaan tekniikoita, jotka ihan oikeasti kyllä osataan, mut usein kisatilanteessa en vaan malta/uskalla käyttää. Alussa ihan perus pakkovalssi, joka onnistui hyvin. Keinun jälkeen oli takaakierto, joka meni vähän häseltämiseksi mutta eipähän hyllytetty. Keppien jälkeen olin suunnitellut takaaleikkausta, mutta siinä iski hätäratkaisu päälle ja kierrätin koiran eri kautta kun ajatuksena oli. Sen seurauksena linja seuraavalle esteelle eli muurille oli ihan persuksesta, ja jollen ihan väärässä ole niin palikka putos. A:n jälkeen oli hyppy suoraan eteenpäin ja sitten takas putkeen, joka meni A:n alta. Ei siis ollenkaan vaikea juttu, mutta jostain syystä sen hypyn rima putos. Myös loppusuoralla olin kaavaillut takaaleikkauksen, mutta koiran sujahtaessa putkesta huomasin olevani eri puolella kuin piti. Taisin hämääntyä siitä rimasta, joka oli maassa edelleen (ja tämä ko. hyppy siis kuului myös loppusuoraan). No, meni se ehkä paremminkin toiselta puolelta, tosin Faro kävi loikkaamassa yhden ylimääräisen hypyn, kun en riittävän ajoissa ilmoittanut, että loppusuora jatkuukin oikealle päin eikä suoraan eteenpäin. Perinteinen loppusuoran hyl siis :P

Toinen rata oli mielestäni vielä hankalampi, ja etukäteen jännittikin lähinnä, missä kohtaa hyllytetään. Alussa oli tiukahko suora, joka alkoi muurilta, jossa vaihdoin valssilla puolta. Tämän jälkeen oli pituus ja sen jälkeen lähes suorassa linjassa hyppy takaakiertona. Tätä veikkasin hyllytyskohdaksi, mutta jollain keinolla (tuurilla?) sain Faron kiertämään hypyn ja vielä kaiken lisäksi sen jälkeen oikealle esteelle, eli A:n alta menevään putkeen. Oikeastaan tämä rata meni muutoin ihan moitteettomasti, eli hylly jäi haaveeksi :O Jossain kohtaa kuitenkin yksi rima putosi, en ole ihan varma missä, mutta tais olla heti alussa. Muuten tosi kivaa tekemistä, ja olen tosi tyytyväinen vitoseen. Vauhtikin oli kelpoa.

Huomenna sit jatkuu ATT:lla. Tavoitteena paremmat kontaktit, nyt oli alastulot vähän sinne päin... Ei virheitä tullut, mutta varsinkin ekan radan keinulta lähti ihan omia aikojaan etenemään. Kepit oli erinomaiset kummallakin radalla.

Figon kurssilla ohjelmassa oli poispäinkäännös ja hiukan myös leijeröintiä. Kummatkin menivät yllättävän hyvin. Poispäinkäännöstä oltiin harjoiteltu aiemmin vain ilman esteitä. Figo lukee kyllä taitavasti mun ohjauksiani, ollakseen niin kokematon koira vielä. Lisäksi otettiin ekaa kertaa keinua. Tekniikkana on nyt se, että keinu on lukittu yläasentoon ja koira opetetaan juoksemaan päähän asti ja pysähtymään siellä. Alas rymähtäminen opetellaan erikseen. Figoa selvästi vähän huimas ylhäällä ;) Mutta katsotaan miten lähtee menemään, hiukan jäin miettimään toimiiko tämä tekniikka näin isolle koiralle hyvin, mutta se jää nähtäväksi. Ainakin tällä tavalla saadaan nopea keinu. Figo kokeili myös tasapainolautaa :) Huvittavan näköistä, mutta ei tuntunut pelottavan yhtään.

Negatiivisena asiana kerrasta jäi se, että pösilö karkasi treenikaverin luo. Toki se ei karkaile kesken oman suorituksensa, vaan tämä tilanne tapahtui sen palkatessa itseään lelun kanssa. Siinä hyppelehtiessään ajautui liian lähelle toista koiraa, ja houkutus kasvoi liian suureksi. Ja kun kaverikin oli irti, niin heillä oli kiva leikki pystyssä samantien :P Pitää sittenkin vaan olla edelleen tarkkana ton kanssa...Taidan välttää tuota palkkaustapaa silloin, kun kentällä on muitakin.

Seuraamistreenit etenee hyvin :) Pikkasen on havaittavissa edistämistä, jos intoa on kovin. Olen pitänyt hihnassa, jolloin saan ohjattua paremmin oikeaan paikkaan. Alkuinnostuksen jälkeen paikka on parempi, kun keskittymiskyky terävöityy. Pelkkiä liikkeellelähtöjä täytyy harrastaa edelleen paljon, koska siinä se kontakti putoaa jos jossain. Mut nyt on jo todella luottavainen olo tässä hommassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti