perjantai 16. joulukuuta 2011

Treeniä, treeniä

Kelit ovat jatkuneet edelleen sellaisina, että ollaan saatu tokoiltua ihan mukavasti ulkona. Mitään ihmeellistä ei ole kylläkään tehty, Faron kanssa lähinnä pidetty hauskaa ja Figon kanssa koitettu edetä seuraamisessa ja paikkamakuussa. Nyt olen ajatellut aloittaa sen kanssa kapulatreenin sisätiloissa. Tarttis vaan ensin päättää, millä tekniikalla lähden noutoa opettamaan.

Viime viikko oli taukoa agista, mutta tällä viikolla jatkui taas kakaran kurssi. Ohjelmassa pimeitä putkikulmia ja sellainen 8 esteen rata, jossa oli ekaa kertaa myös kontaktieste (A). Putkeen Figo sujahti kuin vanha tekijä, mut oltiinhan me vähän jo vastaavaa harjoiteltukin kesällä. Ei tosin noin vaikeana, mutta hyvin tuntui lukevan mua. Radanpätkäkin meni oikeastaan tosi hyvin. Oli takaakiertoa ja tuo pimeä putkikulma. Muuten ei mitään valssia ihmeellisempää.

Kontaktitreeniä otin myös itsekseni, ja pääsääntöisesti ne menevät jo hyvin. Varsinkin A:lla Figo kyllä juoksee välillä läpi, jos vauhtia on reippaammin (erityisesti jos A:ta edeltää muu este, kuten ekalla kertaa tuossa radanpätkässäkin tapahtui). Koutsin mukaan tämä kuuluu asiaan, kun mennään ekoja kertoja kontakteja radalla. En siis huolestu, vaan jatketaan niiden tahkomista, varsinkin A:n. Puomilla pysähtyy paremmin, kun on loivempi.

Tänään oltiin kasvihuoneella ja jatkettiin kontaktitreeniä. Laitoin namikipon (kannella) 3m päähän alastulosta. Ekalla kertaa tulikin komeasti läpi suoraan kupille, hyvä siis se kansi siinä... Otettiin muutama kerta ilman tuota "houkutinta" ja johan muisti taas homman. Puomilla sain otettua paljonkin hyviä toistoja häiriökipon avulla, ja lopulta otin A:llakin pari. Kaiken kaikkiaan tilanne on mielestäni hyvä. Kunhan saadaan tuo etupalkka varmemmaksi, niin alan mahdollisimman nopeasti jättäytyä itse taaemmas tai irrota sivulle. Aion nyt tarttua näihin juttuihin ajoissa, enkä ruveta harjoittelemaan sitä sit kolmosluokkalaisena kuten Faron kanssa.

Lisäksi Figo teki tänään puolikkaita keppejä ohjureilla, treenimäärään nähden meni ihan hyvin. Keppejä täytyy nyt ruveta ahkerammin treenaamaan, jos aion pitäytyä suunnitelmassani kisakunnosta ens kesänä. Lisäks otettiin myös rengasta, alkaa pikkuhiljaa hahmottamaan senkin. Niin, ja sitten vielä pieni irtoamistreeni, kahden esteen suora. Hetsasin sitä hyppyjen takana ja käskin eteen, jäin itse hyppyjen taakse enkä edes lähtenyt juoksemaan perään. Ens kerralla koitetaan jo "todenmukaisempaa" loppusuoraa.

Farokin pääsi tänään pitkästä aikaa treenaamaan, johan sillä oli melkein kolmen viikon tauko agista. Sen kyllä huomasi, vauhtia piisas. Ei ollut sen ihmeemmin teemaa näissä treeneissä, mentiin rataa joka oli valmiina. Ihan perussettiä. Lopuksi vielä vähän keppikulmia.
Kontaktit oli tosi hienot! Ja kepitkin löytyi hyvin. On se taitava poika. 29. päivä treenataan sit kunnolla, olen tilannut Henkalta yksityistunnin, menen molempien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti