keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Viimeisiä viedään

Agilitytreenien kanssa meinaan, alkaa pötsi painaa sen verran että olo treenien jälkeen on vähän turhan vastenmielinen. Eikä kaikkia juttuja pysty enää oikein tekemäänkään, joten täytyy ruveta suunnittelemaan tekemisiään niin, että ottaa tämänkin paremmin huomioon. Tänään otin sellaisia vajaa 10 esteen pätkiä kaksin kappalein. Ekassa oli tosi haastava kepeille meno, tiukahko avokulma ja edelliseltä hypyltä melko pitkä matka kepeille. Nämä on Farolle tosi vaikeita vielä, ja mun pitäis päästä aika pitkälle saattamaan. Se taas ei multa nyt tunnu fyysisesti enää onnistuvan, joten täytyy tämäntyyppisiä juttuja ruveta nyt ainakin välttämään. Muuten pätkät sisälsivät ihan perusjuttuja, takaakiertoa, välistävetoa ja muuta pientä. Tuskinpa tässä nyt kannattaa mitään sen ihmeempää ruveta tahkomaankaan ennen kuin pääsen pötsistä eroon. Sellaisia helppoja treenejä, että koiralla on kivaa ja saa virtaa pois. Voisi myös vähän puhella, jos joku kaveri menis pikkasen Faron kanssa. Se tosin on ihan pihalla heti, jos joku muu ohjaa, mutta vois siihenkin vähän totutella :)

Maanantaina oltiin tokoilemassa taas. Otin taas kerran seuraamista, jossa on nyt kyllä otettu askel eteenpäin. Pätkät ovat pidentyneet 4-5 metriin ja kontakti pysyy hyvänä alusta asti. Faronkin kanssa meinaan ottaa sellasia perseenkäyttöharjoituksia, joita Figon kanssa tehdään. Eli perusasennosta askel johonkin suuntaan, ja koira seuraa mukana ja kontakti pysyy. Näyttää lupaavalta.

Maahanmeno on edelleen hidas, mutta paranemaan päin. Avustettujen maahanmenojen jälkeen menee hetken aikaa hyvin, mutta sit taas hidastuu. Jostain syystä hitautta on etenkin liikkeestä maahanmenossa ja perusasennossa, esim. paikallemakuuseen jättäessä. Muuten menee varsin jees, esim. kaukokäskyjen tyyppisessä tilanteessa. Noh, tahkotaan nyt sit vaan. Hyppyä otin kans taas, sen suhteen on edetty hyvin. Olen ottanut vähän pitemmän etäisyyden hyppyyn, ettei tartte ihan suoraan perusasennosta lähteä. Pysyy varsin hienosti paikallaan hypyn jälkeen, sitä olen vielä tehnyt ihan erikseen seisottamalla koiraa esteen takana.

Figo pääsi maanantaina vähän aksaamaan, ihan putkea ja hyppyjä taas. Tällä kertaa ajatuksena ottaa irtoamista, eli laitoin pari hyppyä peräkkäin ja namikipon. Putkikin oli melkein suora. Kakaralla oli kyllä vähän muut asiat mielessä, jatkuvasti ihme hummailua. Välillä heräs että ai niin, oltiin treenaamassa, ja meni taas ihan hienosti. Tuntuu nyt olevan ylipäätäänkin vähän sellainen kausi, että monet muut asiat kiinnostaa mammaa ja sen käskyjä enemmän...On ruvennut lenkilläkin pissailemaan useammin...Jalka ei vielä nouse.

Tänään Faron treenien odotteluajalla otin Figon kanssa seuraamisharjoituksia. Ihan vaan sitä paria askelta namiavusteisesti. Meni tosi hienosti :) Tänään tuntui olevan taas parempi päivä keskittymisenkin suhteen. Lopuksi otin myös putkea vähän haastavammista kulmista, ja sekin kiinnosti ihan eri tavalla kuin maanantaina vaikka kentällä oli muitakin. Taitaa olla vähän teini-ikää pukkaamassa, kun tuntuu olevan niin tuulellakäyvä :P Ainakin tuo ajoittainen hummailu vaikuttais sellaiselta. Eiköhän se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti