torstai 30. kesäkuuta 2011

Helleagilityä

Jopas nyt pukkaa päivitystä. Tänään otettiin pienet helteiset agilityt. Faron kanssa otin sellaista 13 esteen rataa, jossa ei mun kamalasti tarvinnut juosta. Alussa kahden hypyn ja suoran putken suora, jonka jälkeen tiukasti paluusuuntaan kaks hyppyä. Edessä oli kolmaskin tyrkyllä, mutta sen sijaan tultiinkin sen vieressä ollut hyppy (siis sama joka oli alussa, ennen suoraa putkea). Tämän jälkeen vasta se tyrkyllä ollut hyppy takaa. Aluksi ripsui rimoja useampia, tais olla vähän menohaluja. Pienen uusimisen jälkeen meni hienosti, kun sain jarrutettua putkella ajoissa. Tyrkkyhypyn vältin poispäinkäännöksellä, joka ohjasi sinne vasemmanpuoleiselle hypylle. Ainut vaan, että se teki koiran linjasta ihan kaamean jatkoa ajatellen. En kuitenkaan parempaakaan keksinyt, paitsi jälkeenpäin tuli mieleeni että kenties parempi ennakointi olis tehnyt käännöksestä sujuvamman.

En nyt kuitenkaan ruvennut hinkkaamaan, meidän treenit on tällä hetkellä enemmän hauskanpitoa kuin hinkkaamista ja kehittymistä. Ei oikein nyt kannata ajatella oppivansa kamalasti uutta. Pääasia, että Faro pääsee jotain tekemään. Otin muutaman kerran vielä keppejä umpikulmista, menivät hyvin. Avokulmat sille vaikeita onkin, niitä voitais harjoitella nyt kun mun suorituskykyni alkaa olla huono. Ei tartte ottaa paljon ainakaan juoksuaskeleita.

Figo pääsi myös tositoimiin, ja nyt oli meno taas ihan erilaista kuin viimeksi. Kentän laidalla oli muitakin koiria, mutta ei kertaakaan meinannut karata moikkaamaan :) Otin tuota saman radan alkua, neljää ekaa estettä erilaisin variaatioin. Eli käytännössä ihan vaan suoria pätkiä, käyttäen namikippoa apuna. Figonkaan treeni ei ollut mitenkään erityisen kehittävä tai suunniteltu, vaan sitä hauskanpitoa. Tosin sille kaikki agilityn tekeminen on tietysti kehittymistä vielä, siinäkään mielessä ei mitenkään turhaa touhuamista. Hienosti oli kuulolla ja namikipon avulla paahtoi suoraan. Putkesta kääntyminenkin meni sujuvasti. Lopuksi otin vielä uutena tuttavuutena pituutta, kahdella palikalla. No problem. Oli tomera ja taitava kakara :)

Ekstrana mainittakoon, että Figo nosti just jalkaa pikaisella iltapissalla käydessä!

Toinen kiva juttu on se, että Faron korvat näyttäisivät palautuvan paleltumavammoistaan :) Tosi nopeasti, nyt kesäkuun aikana on korvien kuiva koppuraiho tipahtanut ja etenkin sisäpuolille on kasvanut karva vauhdilla. Myös ulkopuolella näyttää hyvältä, ja kuiva nahka on varissut melkein kokonaan pois. Paljaista osista kasvaa komeasti karva. Kuukaudessa on tapahtunut kamalasti, oliskohan toi aurinko tehnyt hyvää? Ihanaa, että ne näyttävät sittenkin normalisoituvan :) Ehkä Faron kehtaa vielä viedä vaikka näyttelyynkin, mätsäriin nyt ainakin! Niitä oon kattonut Figolle heinäkuuksi ainakin yhden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti