maanantai 22. marraskuuta 2010

Virallista ja epävirallista kisailua

Viime keskarina käytiin normitreenien sijaan ATT:lla epiksissä. Ohjelmassa vain avoin luokka, ja senkin kanssa meni paikalla ihan saakelin kauan. Paljon oli porukkaa...Rata oli omaan makuuni sopivan haasteellinen, pari tiukkaa paikkaa. Kepeille meno oli varsin hankala ja alkupään vieressä oli putkensuu sopivasti tyrkyllä. Jos siis liikaa alkoi suoristaa kepeillemenoa, niin koira olis helposti putkessa. Toinen paha paikka oli heti keppien jälkeen, suora putki jonka vieressä houkuttelevasti hyppy. Puolta taas piti saada vaihdettua keppien jälkeen, joten oli vaarana että ohjaa koiran sille hypylle putken sijaan. Tämä suora putki mentiin kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla rata jatkui tiukasti tulosuuntaan putkesta. Oikein kiva kohta tällainen.

Rata meni meidän osalta tosi hyvin aina sinne keppien jälkeiselle putkelle asti. Olin tätä ennen kyllä ottanut jo keinun uudelleen, koska Faro varasti alastulolta ja halusin olla nyt tiukkana, kisatkin tulossa. Kepeille meno meni hyvin, sain tosi näppärästi pidettyä sen käsissä ettei lähtenyt putkelle, ja toisaalta väännettyä linjan helpommaksi. Päädyin tekemään valssin keppien jälkeen, ja se tuli aavistuksen myöhässä ja muutenkin vähän huonossa kohtaa, minkä tuloksena koira hyppäsi sen ansahypyn. Olis pitänyt tehdä persjättö, mutta kun jotenkin vierastan niitä. Pitää harjoitella niitä kepeillä, et uskaltais sellasiakin tehdä. Putkesta kääntymiset meni tosi hyvin nekin, aika moni koira oli hukassa putkesta tultuaan ja teki ylimääräisen pyörähdyksen, mutta Farolla ne meni tosi hienosti :) Oltiin ihan viimeisten joukossa, ja olin tarkkaillut muiden tekemiä mokia...Tosi hyvä rata kokonaisuutena, kontaktitkin meni hyvin ja meno oli rentoa.

Sitten lauantaina oli ohjelmassa ihan oman seuran kisat. Vähän kylmä oli, ja tuntui että menee ihan hytisemiseksi siinä valmistautuessa. Ekaa kertaa pidin hanskatkin kädessä kisaradalla :P Ekaksi oli vuorossa hyppyrata. Täytyy kyl myöntää, etten juurikaan muista millaisia radat olivat, mutta ilmeisesti ainakin agiradoista on tulossa ratapiirrokset nettiin, joten pistän linkit niihin myöhemmin jos näin käy. Hyppärin alussa oli useampi hyppy sellaisessa kaarevassa muodossa. Jostain syystä, ilmeisesti omaa huolimattomuuttani vaan, pidin sitä kohtaa ns. itsestäänselvyytenä, Faro tuli ekasta ohi ja siitä siis kielto. Muuta huonoa sanottavaa tältä radalta ei oikeastaan olekaan. Hienot kepit (helppo paikakin kyllä), rimat pysyivät ylhäällä ja tosi rennon oloista menoa. Mitään ihmeellisyyksiä ei radalla ollut. Poispäinkäännöksellä yhteen putkeen. Lopussa takaaleikkaus, joka oli huippu :) Olin varma, että Faro sotkeentuu pussista tullessaan muhun, mutta olin niin supernopea ettei sitä päässyt käymään :P

Kaks muuta rataa olivat sit agiratoja, ja varsin samanlaisia. Aika "perinteisiä" kuvioita tarvittiin, kummallakin oli välistävetoja ja muuta peruskauraa. Näitä muistan vielä huonommin kuin hyppäriä, koska olivat niin samanlaisia...Toisella oli välistävetoja kaksi peräkkäin. Vedin ne ihan perinteiseen tyyliin. Parempi olis ehkä ollut jotain päällejuoksun tyylistä, koska keskimmäisen hypyn rima tuli alas. Olin varmaankin vähän koiran tiellä. Useimmat koittivat vielä valssata viimeisellä hypyllä, jotta pääsivät seuraavana olevan puomin toiselle puolelle. Itse en sitä tehnyt, vaan päätin kokeilla lähettää koiran puomin alastulolta poispäinkäännöksellä putkeen, joka meni siis puomin alta. Se onnistui hyvin, kuten odotinkin, se tekniikka on kyllä Farolla hallussa. Lisäkseni näin vain yhden ohjaajan tekevän näin :) Tuon pudonneen riman lisäksi tällä radalla ei ollut mitään muita mokia, kontaktitkin menivät tällä radalla paremmin kuin toisella, tosi hyvin. Harmitti vähän se rima, mutta minkäs teet. Aika oli nopea ja sijoituttiin neljänneksi, nopein vitosrata ja tuloksen tehneistä toiseksi nopein aika.

Sillä yhdellä radalla taas kontaktit olivat mielestäni huonommat kuin toisella agiradalla, mutta virheitä ei kuitenkaan tullut. A:lla Faro vähän hiippas alastulolla, keinu meni ok mutta puomin ylösmeno oli herran hallussa. Ihan tuurin kauppaa, ettei käsi noussut. Sille mentiin aika kovaa, ja unohdin jotenkin komentaa lähestyttäessä. No, kyllä se tais osua kontaktille mut ei kyllä mitenkään huippuhyvin. Muita virheitä ei tullut, joten hiukan jännitti tuloksia odotellessa. Heti radan alussa oli kivaasti putki houkuttelemassa, ja U:n mallinen linja hyppyjen välillä tuntui venyvän ihan karmeaksi. Onneksi mitään estettä ei ollut siinä kaarroksessa niin tyrkyllä, että olis päässyt hyllyttämään. Tämä, A:n hiippaus ja puomin kontakti olivat ne rumat paikat, mutta virheitä ei kuitenkaan tullut. Eka nolla kakkosista siis tosiasia, jei \o/ Sijoitus oli kolmas, nopeampikin aika olis saatu jos olis ollut pikkasen sujuvampi rata. Mokien välillä meno oli kuitenkin hyvin sujuvaa. Kisaajia oli sen verran, et kolmannellekin toki LUVA irtosi. Eka askel kohti kolmosia otettu :)

Raivostuttavan lähellä oli useampikin nolla, mutta elämä on. Enemmän ne vitoset kyllä vituttais, jos ei olis sitä yhtäkään nollaa tullu. Hyvä siis näin, ja lauantaina sit revanssin paikka. Toivottavasti ei oo älyttömän kylmä. Varmaan kyl on. Oli todella mukava kisata, jalat oli jotenkin oudon kevyet ja pääsin tosi kovaa :P Koirakin meni kovaa, ettei se mun ehtiminen kyllä siitä ollut kiinni. On meidän hallissa kyllä hyvä alustakin, kelpaa pinkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti