sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Hyytävä Keski-Suomen reissu

Ensin lyhyesti keskiviikon treeneistä. Siellä aiheena ihmisnuoli, joka oli meille ihan uusi juttu. Aloitettiin siis alkeista. Alkoi hyvin, mutta selvästi Farolle oli toinen puoli hankalampi, tai ehkä mullekin. Koitetaan iteksemme vaikeuttaa harjoitusta. Lisäksi otin itsekseni "vähän kaikkea", eli ihan vaan perusjuttuja kahden kisaviikonlopun välissä. Aloitetaan kontakteista. Otin pari estettä aina ennen ja jälkeen niiden, jolloin alastulolla ite etenkin kuten radalla normaalisti olisin tehnyt, ja palkkana toimi vapautus sinne seuraavalle esteelle. Pysäytin aika lyhyeksi aikaa. Faro ei hiipannut yhtään! Mitään alustoja ei siis ollut käytössä. Tuntuu olevan vähän tuulella käyvää tuo, saa nähdä onko ens kerralla hiippailut taas menossa...Nyt oli tosi hyvää menoa, ja ylösmenotkin menevät hyvin kunhan muistan sen ota-käskyn. Se ei saa tulla liian aikaisin, sen olen nyt havainnut. Oikea ajankohta tuntuu Farolle olevan siinä noin kaks askelta ennen kontaktia. Toinen harjoitus oli yhdistelmä kontaktia, takaaleikkausta, poispäinkäännöstä ja loppusuoraa. Tässä kuva.Eli A:lta lähdetään, sitten hyppy takaaleikkauksena, vasemmalla kädellä koira seuraavan hypyn taakse ja sit vaan eteen. Vähän keinotekoinen harjoitus, muu tapa olis voinu olla parempi mut hyvin se toimi noinkin. Takaaleikkauksia meidän pitäis enemmän harjoitella muutenkin, perussellaiset kyllä menee hyvin mut vähän vaikeampia. Tässä toimi oikeastaan kaikki hyvin, ei valittamista. Lisäksi otin vähän jaakotuksia ihan vaan putken ja hypyn avulla. Ja persjättöjä kepeillä. Ihan hyvin nekin meni, mä oon vaan vähän arka vielä sen kanssa. Ei meinaa uskaltaa jättää koiraa selän taakse yhtään.

Sit niihin kisoihin. Eli eilen käytiin Laukaassa tapaamassa Faron äitiä omistajineen ja siinä sivussa juoksemassa pari rataa. Poika oli tapaamisesta selvästi enemmän innoissaan kuin äiti :D Jostain syystä tytöt ei usein tykkää Faron tutustumisyrityksistä kamalasti...Oli kuitenkin tosi mukava nähdä, on ne niin samanoloiset :) Matka oli pitkä ja rankka, mutta yllättävän hyvin se itse ajomatka meni. Vasta takaisintullessa joskus Tampereen kohdalla alkoi tuntua siltä, et loppuuko tää ikinä...Selkä alkoi väsyä. Muuten ei kyllä väsyttänyt yhtään, ja onneks ajokeli oli tosi hyvä.

Ratoihin sitten. Eka oli aika samantyylinen kuin viime viikolla, eli sellaisia "perinteisiä" kuvioita tarvittiin. Kolmen about vierekkäisen hypyn kohta toistui kolme kertaa, ja joka kerta tämä kohta oli käytännössä ihan samanlainen. Vähän ärsyttävääkin :P Havainnollistava kuva, jossa on viivoja joka suuntaan...Eli siis, ensin nuo kolme hyppyä ja sieltä A:lle. Puomin jälkeen samat hypyt, jonka jälkeen keinulle. Kepeiltä tultaessa jälleen saman hypyt ja loppuun vielä noi pari. En oo kyl 100% varma, oliko tuolla lopussa yks vai kaks hyppyä...Luulisin et kaks. Käytännössä siis valsseilla selvis aika hyvin. Alussa pakkovalssi, A:lle takaaleikkaus jolloin pääsin puomin puolelle. Putkea edeltävältä hypyltä vastakkaisella kädellä oikeaan päähän putkea. Puomin jälkeen ihan sama juttu kuin alussa. 3. hypylle otin vielä valssin, että pääsin keppien ja keinun väliin. Se tuli ehkä vähän myöhässä, mut hyvin ehdin estää kepeillemenon. Kepeille vekkasin vähän helpommaksi lähestymistä. Otin kepeillä etumatkaa niin, että ehdin valssata seuraavan hypyn takana, mikä teki lopusta helpomman. Kaikki meni oikeastaan aika nappiin. Kontaktit oli tosi hyvät. Yks rima räpsähti mutta pysyi ylhäällä. Kepit löysi hienosti. Vähän sellainen pakkasenjäykkä suoritus, mutta sujuva ja hyvä. Toinen luva siis tosiasia :) Sijoitus oli 2/23, ei oltu huippunopeita kun tuntui et olin vähän kohmeessa. Toisaalta rata ei ollut mitenkään erityisen juostava.

Toinen rata olikin sit aika paljon hankalampi, mutta hankaluudessaan kyllä kivakin. Olis kyllä voinut hyvin mennä kolmosluokan radaksi, täytyykin tutustua ko. tuomarin kolmosluokan ratoihin...Edelleen on tuo demoversio käytössä, jolloin rataan saa piirrettyä vain tietyn määrän esteitä. Tästä siis puuttuu lopusta kaksi; pussista tultiin vielä hypylle, joka oli muurin vieressä. Vähän ennen sitä, ei siis ihan samassa linjassa. Muurista suoraan oli vielä viimeinen hyppy.Alussa ei ollut mitään ihmeellistä. Puomilta lähetin poispäinkäännöksellä hypylle ja "vedin" putkeen. Itse en mennyt puomin toiselle puolelle vaan pysyin siellä sen pään kohdalla. Näin ehdin hyvin kepeille ohjaamaan sinne menon helpommaksi. Hyvin tosiaan ehdinkin, mutta vähän se silti epäonnistui, ja taisin olla ihan Faron tiellä. Keppien aloituksesta tuli siis virhe. Myös kepeiltä heitin poispäinkäännöksellä hypyille. Faro vähän epäröi, ehkä mun käteni oli aavistuksen myöhässä. Lähti kuitenkin hyvin ja eteen-käskyllä vauhdikkaasti suoritti kaikki kolme hyppyä. Renkaalla jarrutus, ja keinulle. Keinun kontaktilla pidin hetken aikaa, jotta sain ite vähän etumatkaa. Heti kun Faro sujahti putkeen, kutsuin sitä ja kääntyikin hienosti heti tultuaan putkesta. Vedin vasemmalla kädellä hypyn taakse ja sit yli. Kai tätä vois kutsua joksikin sylkkärin tyyliseksi. Hypyn jälkeen jäi käskemättä eteen, käskin vain putkeen...Ja väärään päähän sujahti. Uskoisin että eteen-käskyllä olis hakenut sen lähemmän pään paremmin. Ehkä joku toinen tapa olis toiminut paremmin? Tiedä häntä, itse en parempaa tuohon hätään keksinyt. Putkesta tullessa olin rintamasuunta koiraa kohti ja otin oikealla kädellä vastaan. Sit omalla käännöksellä ohjasin hypyn yli. Loppu olikin selvää pässinlihaa, pussilla valssi ja niin edelleen. Hylly siitä nyt kumminkin tuli sen väärän putkenpään ansiosta. Olen siitä huolimatta tosi tyytyväinen tähänkin rataan, koska selvittiin niistä etukäteen vaikeimmiksi ajattelemistani paikoista hyvin. Keppivirhe vähän harmitti, mutta se oli kyllä ihan mun moka.

Kiva reissu rankkuudestaan huolimatta, eiköhän tässä tartte vielä ennen joulua yhdet kisat käydä...On hyvä kisafiilis, olis kiva saada se viimeinen luva tän vuoden puolella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti