perjantai 3. syyskuuta 2010

Epikset, TSAU-treenit sun muuta

Epiksissä käytiin taas, tällä kertaa Laitilassa. Ohjelmassa ykkösten ja avoimen rata. Ykkösluokan rata oli ihan jees, ainut pahempi paikka oli suoran putken jälkeinen tiukka kurvi, joss tulikin perinteinen virhe: Faro tuli tuon hypyn ohi, kun en ehtinyt sen taakse valssaamaan. Kontaktit oli hienot, samoin kepit. Ihan jees rata noin muuten, tossa putkella vaan tuli sählinkiä.

Avoimen rata oli hyvin samanlainen. Radalla oli samoissa kohdissa putket, joihin tällä radalla mentiin vaikeampiin päihin. Niistä selvisi vastakkaista kättä käyttämällä hyvin. Moka tuli taas samassa kohtaa kuin edellisellä! Tällä kertaa tuo sama hyppy mentiin takaa, ja ratkaisuni oli ottaa sen suoran putken jälkeen Faro tiukasti takaisinpäin ja kierrättää sieltä ns. tulosuunnasta. Näin siksi, että tässä kohtaa rata jatkui tiukasti sinne tulosuuntaan, enkä usko että olisin muuten ehtinyt seuraavaan kurviin ajoissa. No, tiedä häntä. Tässä joka tapauksessa Faro hyppäs väärään suuntaan, joten tuloksena hylly. Lopussa oli myös tiukka veivi, jossa mun kroppani ei meinannut millään taipua...Kisojen jälkeen kokeilin tätä kohtaa toisenlaisella ohjauksella, ja se meni ihan mainiosti. Olin siis selvästi valinnut väärän tavan siihen kisasuoritukseen. Onneksi hoksasin tämän, meinas iskeä masennus kun se kohta ei meinannut onnistua :P Kontaktit oli tälläkin radalla tosi jees, ja se on yks pääasioista epiksissä.

Tänään oli sit pitkästä aikaa Heidin treenit. Vaikea oli rata, alussa päällejuoksuja ja takaakiertoa, jotka ovat meille tosi hankalia. Takaakierrot on ollut mielessäkin ottaa tiukempaan treeniin, ja samaa sanoi Henkkakin. Ens viikolla siis niiden kimppuun. Toinen murheenkryyni oli myös mulla jo tiedossa, eli itsenäisemmät kepit. Pitäisi saada Faro pujottelemaan loppuun asti, vaikka mä himmailen tai olen kauempana. Kokeilinkin tätä jo hallissa parin ohjurin avulla, meni hyvin. Otin muutaman kerran niin, että lähetin Faron suht kaukaa kepeille ja jättäydyin itse heti taakse. Ihan mainiosti se meni, pitää vaan ottaa tällaista treeniä enemmän. Lopuksi otin vielä nopeasti kaikki kontaktit muutaman kerran pysäyttämällä myös keinun ja puomin ylösmenoille.

Lisäksi onnistuin saamaan Farolle luonnetestipaikan. Oltiin varasijalla collieiden omaan testiin, joka on yli neljä kertaa kauempana, joten otin toki tämän paikan vaikka testi onkin vähän hankalana päivänä. Kyllä se jotenkin saadaan setvittyä (pitäis siis ehtiä Sysmään kuuskymppisille samana päivänä). Onpa jännää päästä näkemään, miten Faro reagoi "pelotteluun" :)

Vaihdoin myös Faron sapuskan taas. Sen turkki on ollut keväästä asti omituisen rasvainen, ja keväällä vaihdoin myös ruuan lampaasta kalaversioon. Tuntuu, että kalaversion runsas rasva pukkaa ns. läpi. Toivon mukaan homma korjaantuu tällä, eikä olis mistään kummallisemmasta kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti