sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hullun paperit

Luonnetesti koettu! Kyllähän sitä olinkin ehtinyt spekuloida ja jännittää ihan riittävästi. Figo on ollut niin mielenkiintoinen tapaus, etten oikein ole päässyt täysin perille sen pääkopasta. No, testi meni tavallaan odotetusti, mutta keskeinen ilmiö oli ihmiseltä tulevan uhan kamaluus koiralle, ja siitä johtuva kuormittuminen. Tämä huomattiin heti alkuleikissä. Aluksi Figo taisteli tapansa mukaan hyvin, mutta saadessaan tuomarilta läpsyn kuonolle se muuttui kuin toiseksi koiraksi ja "tipahti" samantien. Tästä se ei oikein kunnolla palautunut, vaan se leimasi koko lopputestin. Kelkka, haalari ja tynnyri eivät sille olleet lainkaan niin suuria juttuja kuin uhkaava ihminen. Pimeässä huoneessakin toimi hyvin. Seinässä se oli jo sen verran kuormittunut, että katsoi parhaaksi olla tekemättä oikein mitään. Myös puolustus jäi laimeaksi. Nämä olivat arkielämän perusteella yllätyksiä, mutta tuossa testitilanteessa täysin ymmärrettävä asia. Se ei vaan paineistuessaan pystynyt hyödyntämään ominaisuuksiaan sillä tavalla, kuin mitä paineettomassa tilanteessa tekisi.

Lopputulemana voisi sanoa, että Figolle on vahvat ominaisuudet mutta kokonaisuuteen aavistuksen liian heikko hermorakenne. Tuollainen setti joka siltä löytyy, vaatii hermoilta paljon. Ei mikään erityisen harvinainen kombo tällaisessa rodussa, jos tavoitteena on luonteikas koira - tavallaan vähän veitsenterällä tasapainoilua, jos kasvatusmielessä ajatellaan. Lohdullista on, että Figo ei osoita mitään heikkohermouden merkkejä normaalissa elämässä, vaan on hyvinkin lunki tapaus meidän hektisessä arjessa ja harrastuksissa. Lisäksi kokonaisuutta helpottaa se, että se ei ole erityisen pehmeä eikä myöskään ääniherkkä, lisäksi se on temperamentiltaan kohtuullisen vilkas. Periaatteessa siis paketti on muuten kunnossa, mutta hermot saisivat olla vahvemmat. Perusvahvoille ominaisuuksille sen hermot riittäisivät todennäköisesti hyvin. Osa-alueet lisään tulossivulle. Testivideo on nähtävissä täällä http://youtu.be/8cHTKT81Xoc

Testi ja sen tulos ei meidän elämäämme vaikuta mitenkään. Otsikon hullun paperit on siis ihan vain sarkastinen heitto :P Uusintaan tuskin lähden, ei ainakaan tällä hetkellä ole kiinnostusta. Katsotaan.

Lisäksi on sitten käyty tokokokeessa tänään. Meno ei ollut mitään superhienoa, oikeastaan kaikki seuraamiseen liittyvät liikkeet olivat aika rumia... Erityisesti vapaana seuraaminen. Olen tainnut hinkata sitä liikaa. Figo paineistui, oli epävarma. Myös jäävissä jouduin antamaan tuplakäskyt. Paikallaolo, luoksetulo ja hyppy olivat normaalitasolla ja oikein hyvät. Noh, en jää tätä koetta sen enempää märehtimään, tokoilut saavat nyt jäädä ja keskitytään seuraavaksi agilityyn. Pisteet siis riittivät hyvin ykkösen, kiltti tuomari jakoi niitä peräti 178,5p arvosta. Nämäkin pisteet lisään tulossivulle. Minimitavoite tokossa on saavutettu ja vieläpä minimimäärällä kokeita :) Siinä mielessä olen oikein tyytyväinen.

3.8. tokossa hulppean suuri palkintopysti
Faro esiintyy sitten ensi viikonloppuna open shown lassieluokassa :D Pitäisi pestä ja harjoitella esiintymistä. Pari kertaa olen kokeillut, ja meno on aika vallatonta... Pojat pääsevät kokemaan myös elämänsä ekan hotelliyön.
Uimamaisteri Faro 7v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti