perjantai 30. elokuuta 2013

Leireilyä ja tokodebyytti

Viime viikonloppu vietettiin Hartolassa SCY:n ja Aktiivicollieiden leirillä. Majoittauduttiin siskolikan ja kasvumamman kanssa, hienosti tulivat koirat toimeen vaikka vähän meinasi siskolla olla kärttyisyyttä havaittavissa ajoittain :P Taas kerran tuli huomattua, miten mainio reissukumppani Figo on, sisälle kun päästiin niin oli kuin kotonaan ja pisti pitkälleen. Ei minkäänlaista piippaamista tai remuamista missään vaiheessa.

Lauantaina päästiin ajamaan kaksi jälkeä. Maastot olivat valitettavasti vähän kehnot, ja siksi jäljet jäivät vähän lyhyeksi. Eka oli itse tekemäni 200-metrinen pätkä neljällä kepillä. Pieni janakin alussa oli. Ei ollut mitään erityistä moitittavaa, lähinnä moitteita tuli omasta liinankäytöstäni erityisesti janalla. Toinen pätkä oli ehkä tuplasti pitempi, vieraan tekemä. Janaa ei nyt tähän sotkettu mukaan olosuhteidenkin takia. Meni jopa paremmin kuin aamupäiväinen jälki, en keksi mitään moitittavaa. Olin itsekin liinan kanssa fiksumpi, kun olin jo kerran siitä kuullut :P Todella tyytyväinen piti olla tämän päivän suorituksiin. Illalla otettiin vielä pienet tottistelut, lähinnä lyhyt paikkamakuu ja pienesti esteitä. Ihan entisellään olivat, pitäisi vaan päästä ahkerammin ottamaan niitä niin saataisiin ihan valmiit liikkeet aikaiseksi.

Sunnuntaina oltiin jo paremmassa maastossa, sinne saatiin nin puolikilsainen jälki vieraan ihmisen tekemänä. Itse en jäljestä tiennyt muuta, kuin että 8 keppiä siellä olisi. Olikin hyvä etten tiennyt, vaikka siitä huolimatta onnistuin liinalla koiraa ohjailemaan :D Jälki oli todella kulmainen. Heti alkuun kaksi ekaa kulmaa menivät aika sähläämiseksi. Figo kuitenkin selvitti molemmat itse, kun vaan maltoin pysyä rauhallisena ja antaa sen tehdä hommat. Näihin kohtiin kuitenkin jäi yksi keppi kumpaankin. Sähläyksen jälkeen opin menemään kulmiin kaikessa rauhassa ohjailematta sitä liinasta. Tuntuu, että kiristän otettani heti kun näen, että kulma tai jotain erikoista on tulossa. Liinankäyttö saa koiraan epävarmuutta, ja se herpaantuu. Eli siis ohjaajaa lukuunottamatta Figon jäljestys on oikein hyvällä mallilla :D Paljon kehuja tuli niin kouluttajalta kuin muilta ryhmäläisiltäkin. Oli myös opettavaista nähdä muiden menoa. Osaa taas pikkasen kartoittaa omaa tilannetta, kun on nähnyt uusia koiria jäljellä.

Sitten siirrytään tokoon. Keskiviikkona oli vuorossa pitkään odotettu ja jännitetty tokodebyytti Kennelkerhon kentällä. Oli mukava päästä aloittamaan koeura tutussa paikassa, kun suuri osa paikalla olevistakin oli tuttuja liikkuria myöten. Erittäin hyvä kokemus sekä itselleni että koiralle. Figo oli heti alusta asti todella hyvässä vireessä, heti kehään mennessä huomasin sen olevan tosi skarppina ja keskittynyt. Se vain odotti koko ajan, koska saa käskyn :) Olin itsekin aika rento. Erittäin hyvä yhdistelmä siis!

Pelkäämäni paikallaolo tehtiin 7 koiran ryhmässä... Figo keskellä. Toisella puolella kultsu, toisella kelpie. Kumpikaan ei tuttuja. Kultsu lähti ohjaajansa luo heti, kun käännyttiin koiria kohti. Figo oli skarppi ja suhteellisen rauhallinen koko ajan. Tuijotin sitä tai hieman siitä ohi koko ajan, olen huomannut tämän sopivan sille hyvin. Olo oli itsellänikin levollinen, joten hyvin meni :D Pari kertaa se katseli muualle, mutta joskus nähtyä kunnon levottomuutta ei ollut. Viereisen koiran lähteminenkään ei ilmettä väräyttänyt. Oli erinomainen harjoitus sekin :P Onhan se treeneissä maassa kyllä pysynyt, mutta se pään pyöriminen ja haistelu saa touhun näyttämään jotenkin tosi hasardilta.

Yksilöliikkeet menivät hyvin nekin. Seuraamisen liikkeellelähdöissä oli tyypillisesti kaksi ekaa askelta aika aneemisia, kunnes korjaantui. Muuten seuraaminen oli hyvää ja käännöksetkin onnistuivat. Huonoiten onnistui liikkeestä seisominen, joka oli hitaahko. Pikkasen pääsi jännitys päälle siinä kohtaa, minkä vuoksi käsky tuli varmaan aika oudolla äänellä... Luulen, että se oli syynä. Luoksetulossa tuli eteen pikkasen vinoon ja kuono osui mun mahaan. Muuten ei ihmeemmin moitittavaa liikkeistä. Lepsuna pidetty tuomari piti mielestäni ihan ok linjaa, enkä koe että pisteet olisivat ihan ilmaiseksi tulleet :D Erityisen iloinen olen kokonaisvaikutuksen kympistä, jonka senkin koen ihan ansaituksi. Iloista ja keskittynyttä tekemistä. Tää kun saadaan pidettyä, niin JES!

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10 

= ALO1 188p, KP, sijoitus 1/13 :o

Seuraavaksi sit tähtäimessä se BH. Katsotaan, tuleeko enää tänä syksynä lähdettyä tokokokeeseen - mitään stressiä en ainakaan ota. Ehditään sitä sit myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti