Heti alussa paikka testata sivuirtoamista. Menin siis kolmoshypylle lähettämään kakkoselle. Ekalla yrityksellä jätin huonoon paikkaan istumaan, ja tuli ohi, mutta paremmalla lähtöpaikalla lähti komeasti kakkoshyppyyn. Ekat yritykset tosin olivat multa vähän turhan varmisteltuja, mutta parilla toistolla sain ohjauksen toimivaksi. Eka hankala paikka oli 6-8, koska siellä herkäst lähdin tekemään valssia niin ajoissa, että ohjaus seiskalle unohtui. Meni siis ulkokautta ohi. Tähän sortuivat muutkin, ja se kai oli rataa suunnitellessa ollut tarkoituskin :P Siinä valssia kääntäessä oli siis tärkeää myös vasemmalla kädellä sen verran vetää koiraa, ettei ohjautunut seiskahypystä ohi. Kasille sit vielä jaakotus. Kun kakkoshypyn ohjaus ja tämä 6-7 saatiin toimivaksi, niin meno oli erittäinkin nättiä ysiputkelle saakka.
Kuvassa ei näy, että ihan tossa 7/10-hypyn vieressä on puomi, joka ei siis kuulunut rataan mutta oli vaan hämäykseksi... Ilman sitä olisin ilman muuta kierrättänyt ulommaisen siivekkeen kautta tuon kympin. Mutta nyt teinkin twistin kierrättämällä toista kautta ja jäin keppien vasemmalle puolelle. Pähkäilin tässä hetken aikaa, mikä tuon ohjauksen nimi oli, ennen kuin päädyin sen ilmeisesti olevan twisti. Ongelmanratkaisussa apuna toimi tämä blogikirjoitus http://lahjottavat.blogspot.fi/2008/06/twisteri-ja-saksalainen.html - vinkiksi muille saman asian kanssa pähkäileville :D Paljon teen kaikenlaisia ohjauksia, mutten aina tiedä niiden nimiä...
Nooh, sitten keppien jälkeen ikään kuin takaakierto hypylle, 14:lla perus takaakierto-valssi ja 15-16 persjätöllä putkeen. 18:lle oli sen verran tiukka kääntö, että yhteisesti päädyttiin ottamaan koira kauemman siivekkeen kautta "takaa", sitten jaakotus ja putkeen lähetys. Seuraava paha paikka oli 21-22, jossa taas oli tosi tiukka väli. Kokeiltiin kahta vaihtoehtoa: Ensin kierrätys 22-hypyn kauemman siivekkeen kautta samaan tyyliin kuin ennen keppejä, twistillä. Toinen vaihtoehto oli "tuplasylkkäri", ensin lähetys 21:lle ja sit sylkkäri 22:n yli. Nätisti koira kääntyi sen jälkeen siivekkeen ympäri haluttuun suuntaan, kun itse otti suunnan kohti seuraavaa estettä eli pituutta. Sitten valssilla putkeen. Figon kanssa lopetettiin tähän.
Oli tosiaan erittäin mainio pätkä meidän taidoille. Ja kuten Tuuliakin sanoi, niin koiralle ei varsinaisesti tarvitse erikseen opettaa jokaista ohjaustekniikkaa, kunhan ohjaaja vaan tekee sen oikein. Koira reagoi kyllä luonnostaan niin kuin pitääkin, sitenhän nämä tekniikat on laadittu ja keksittykin. Nimitykset on vain ihmisen helpottamiseksi. Figo oli nyt hyvä esimerkki siitä, ei sille ole opetettu sen enempää sivuirtoamista kuin twistiäkään. Persjättöä joskus kokeiltu.
Sitten muihin asioihin. Pojat kävivät puntarilla: Faro 27,3 kg ja Figo 25,3 kg. Silmämääräisesti olisin kuvitellut 2 kg eron toisin päin, mutta kaipa se aikuisuus sitten vaan painaa :P Figossa on edelleen täyttämättömiä raameja, ja luulen että tule parin vuoden sisällä vielä jokusen kilon itseensä saamaan massaa. Kiire ei kuitenkaan ole. Pääasia, ettei ole mielestäni enää varsinaisen laiha, vaan ikäisekseen aktiiviharrastajaksi sopivan hoikka.
Tottista on tehty pikkasen kans. Viikonloppuna otin pienet leikkiharjoitukset ja siinä sivussa pari kertaa noutoa 750g kapulalla. Aluksi oli aika vastenmielisen näköistä ja kerran pudottikin kapulan. Pienen muistuttelun jälkeen sitten toi jo nätisti kuten pitääkin, ja irrotti vasta luvan kanssa. Paljon tarvitsee vielä pitämiseen varmuutta, mutta ihan hyvältä tilanne näyttää. Luoksetulon otin kerran, testatakseni eteenistumisen tilanteen. Ihan ok. Näiden lisäksi olen ottanut parina päivänä paikallamakuuta. Se on mennyt moitteetta, mitä nyt ekalla kerralla oli turhankin rennon oloinen ja makoili lonkallaan. Toinen sessio Winnovan parkkiksella oli skarpimpi. 2 min olen makuuttanut, varmuuden vuoksi palkkasin kerran välissä kun oli ohikulkijoita... Hyvin se pysyy, pian vaan sitä häiriötreeniä hankkimaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti