perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kevät!

Kevät on täällä. Kaikkea pääsee jo treenaamaan, jee. Viime viikonloppuna tallasin ekan jäljen ja eilen olin ekaa kertaa omalla kentällä aksaamassa. Tottistelemaankin pääsee jo missä vaan. On siis aika jättää agilityä vähän vähemmälle ja keskittyä enemmän muihin juttuihin. Huomenna (ja su, jos ehdin töistä...) kisataan siis vielä Liedossa ja sit pidetään kisojen kanssa vähän taukoa, oli tulokset mitä tahansa.

Kevään eka jälki oli pituudeltaan reilu 400m ja siellä oli 9 keppiä. Figon meno oli ihan tuttua viime syksyltä, eli hyvin hanskassa vanhat taidot. Liina kireällä mentiin, ehkä loppukolmanneksella oli vauhti jo hiljaisempaa. Pääosin nätisti jäljellä, ja kepit löytyivät ongelmitta. Pari pientä siksak-kohtaa, mutta niistä ei tullut mitään kunnon eksymisiä. Viimeisestä kepistä meni ohi. Olin ottanut muutaman pitkän loikan tuon viimeisen kepin jälkeen, ja Figo alkoikin selvästi ihmetellä. Siispä huomasin itsekin, että nyt mentiin ohi. Annoin sen hetken ihmetellä, ja palasikin itse takaisin jäljen loppuun ja löysi kepin. Aiemmat kahdeksan löytyivät oikein nätisti :) Kokeilin ekaa kertaa Sports trackeria, vaikutti ihan kivalta. http://www.sports-tracker.com/#/workout/annsaar/7ioeqqq6tuasvug2

Eilisestä kentän korkkauksesta vielä vähän. Kontaktiesteet ovat vielä kopissa (ja puomi meidän autotallissa), mutta tein kolmen hypyn suoran ja kepit siihen viereen. Ajatuksena ihan vaan ottaa keppejä jokunen kerta ja hyppysuoraa. Faron kanssa päästeltiin höyryjä ihan muuten vaan, eikä varsinaisesti treenattu edes mitään. Kunhan sai paahtaa pikkasen :) Figolle ovat loppusuorat edelleen hankalia, ja siksi otin niitä vähän. Palkkana heitin narupallon heti kun se hyppäsi viimeistä hyppyä. Aika hyvä sihti mulla oli, kun pallo lensi sinne minne pitikin, vaikka olin reippaasti koiraa jäljessä. Kepeillä otin valsseja, pikkasen epävarmoja nekin on olleet jos olen liian ajoissa sen tehnyt... Nyt sain edullisesti maahan iskettävät kepit omalle pihalle, jotta päästään aloituksia ja muita hankaluuksia treenaamaan tehokkaammin. Treenitavoitteista seuraavana ovatkin juuri kepit, ja kontakteilla hankalampien tilanteiden harjoittelu. Tavallaan siis pikkujuttuja agilityn suhteen luvassa tässä jonkun aikaa.

Suurin energia tulee menemään nyt tottikseen. Luovutin jo toukokuun tokokokeen suhteen, en usko että kerkeän siihen mennessä saada touhua riittävän varmaksi, että haluaisin mennä kokeeseen. Mennään sitten, kun on itsellä varmempi olo, joskus kesällä. En ole juurikaan ottanut mitään seuruujuttuja, kun olen hakenut oikeaa fiilistä. Eilen päätin kokeilla hieman sillai, että vieressä on agiesteitä... Tuloksena ihan hyvällä fiiliksellä tapahtunut seuruu, jossa kylläkin metrin verran edistämistä. Tämä siis ennen agitreenaamista. Otin vielä toisen session sen jälkeen, kun olin korjannut esteet pois. Tasku oli täynnä nakkeja, ja sen Figo tiesi ;) Tekniikkana oli vain kävellä "seuruutyylisesti" ja katsoa, koska koira alkaa tarjota sivulle tulemista. Hyvin pian sen teki, ja sain tosi hyviä pätkiä useitakin. Alkaiskohan se fiilis löytyä? Ihanan nopeasti edelleen reagoi pysähdyksiin ja käännöksiin. Eiköhän siitä ihan hyvä vielä tuu.

Sitten Faroon: Siltä otettiin taas kilppariarvot, kun huomasin turkin menneen ihan huonoksi parista kohtaa. Ihan kuin hirveä määrä hilsettä. Ei ole sitä raappinut tai nuollut, mutta aristaa kyl tarkemmin kopeloi. Pesin lekurista ostamallani shampoolla, ja tuli erinomainen. Pari viikkoa, ja turkki oli taas samanlainen. Kyllä siinä siis oikeasti joku vika on pakko olla. Tätä ongelmaa on vain parissa kohtaa selässä/lavoissa. Noh, kilppariarvot edelleen samanlaiset kuin viimeiset pari vuotta: TSH täysin normaali ja T4 alakantissa. Nyt päätettiin, että lääkitys aloitetaan ja seurataan, miten turkin ja muiden juttujen kanssa käy. Mitään selkeitä käytösoireita sillä ei ole, mutta jotain omituisuuksia. Niitä on vaikea selittää, lähinnä on kyse vaan "tietystä tunteesta" oman koiran suhteen. Ulkopuolinen tuskin huomaa mitään. Uskon ja toivon, että vika on nimenomaan kilpparissa. Nyt on sit ajankohtaista myös EJ-rekisteriin siirto, sen jälkeen saa kisaamistakin jatkaa vaika doupattu onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti