torstai 22. syyskuuta 2011

Super-Faro ja kakara

Jaksoin pitkästä aikaa vähän kuvata poikia lenkillä. Oli tosi sateinen keli, eli eivät häikäise laadukkuudellaan. Mutta onpahan edes jotain :)

Taas perinteinen väijyntäkuva

Faro poseeraa puukalikka suussa <3
Tässä kohtaa Faro saa aina juoksu- ja kaivamishepulin. Varmaan ekaa kertaa Figokin intoutui mukaan kaivamiseen :)Viime viikolla tuli käytyä oikeastaan vaan agitreeneissä, ei taidettu tokoilla kertaakaan. Faro oli ihan super, siitä otsikko :) Tein sellasen reilu 10 esteen radan, jossa teemana itsenäiset kepit, kontaktit ja takaaleikkaukset. Kepeiltä seuraava hyppy oli siten, että jäin itse sen taakse ja faro joutui pujottelemaan viimeiset kepit mun jäädessä jälkeen. Kovalla kannustuksella meni hienosti, pari kertaa lopetti kesken mutta pääasiassa saatiin tosi hyviä toistoja. Varsinkin, kun tällaista ei ollu aikoihin tehty. Takaaleikkauksia tuli kolme peräkkäin: Ensin A:lla, sitten kahdella sen jälkeisellä hypyllä. Kaikki menivät moitteetta, se alkaaolla kyllä Farolle aika varma juttu. Varsinkin kontakteilla sujuvat erinomaisesti, toki mäkin oon oppinut ohjaamaan ne hyvin. Kontakteilla vähän varasti välillä, kun ihan tarkoituksella juoksin itse täysillä ohi ja oikein härnäsin. Palautin, niin johan alkoi pysyä. Vapautin nopeasti ja sillai, et olin itse vauhdissa. Lopuksi otin muutaman kerran kontakteja itsenäisesti, ja ne ovat kyllä edelleenkin hankalat. Kunhan mennään seuraavaks koulutukseen, niin kyselen kouluttajalta vinkkejä niiden opetukseen. Olis monesti kisaradoilla eduksi, jos alastulot menis itsenäisemmin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin tosi hienot treenit, ihan mahtava vauhti ja into :)

Figon kanssa tein ihan vaan paria peräkkäistä hyppyä ja putkea. Ei oikein meinaa jaksaa keskittyä pitempiin sessioihin, joten tehdään nyt vähän aikaa ihan helppoja ja vauhdikkaita pikkujuttuja. Siinä sivussa opetellaan kontakteja, kuten nytkin. A:n alastuloa otin muutaman kerran, lisäksi mentiin ekaa kertaa puomi kokonaan \o/ Sekä ylös- että alasmenokontakteja otin erikseen kosketusalustoilla, ja menivät tosi hienosti. Varsinkin alastulo on selvää pässinlihaa. Uskaltanen ruveta ottamaan koko puomia aika pian aika ahkerastikin. Luulen myös, että kun kontakteja aletaan saada mukaan harjoituksiin, Figo alkaa myös syttyä hommaan intohimoisemmin.

Eilen käytiin Porissa Lauran ja koirien kanssa touhuilemassa. Isäpappa meni ensin jäljen, ja ammensin siitä vähän vinkkejä. Ajattelin joku päivä mennä isommalle nurmelle tekemään vähän pitemmän pätkän, jossa olis vähemmän nameja. Figon tottisjutut jäi aika vähälle, kun oli vähän pää pyörällä vieraassa paikassa. Toisessa päässä kenttää oli muita koiria, ja alustana oli pitkähkö nurmikko. Tajusin siinä, että Figo ei itse asiassa ole koskaan touhunnut mitään nurmikolla. Siinä siis taas yksi "treeniaihe"...Tyydyttiin ihan vaan pieniin kontaktiharjoituksiin ja emännän opettamiseen. Seuraaminen on lähtenyt ihan kivasti kyllä käyntiin, mutta ei nyt oikein saatu esitettyä sitä parasta osaamista. Jatkoa ajatellen kuitenkin tuli taas ajattelemisen aihetta.

Faro kokeili muutaman seuraamispätkän vieraassa paikassa ja oudolla alustalla. Samaa vanhaa, eli kontakti herpaantuu alussa ja sanallinen kehu aiheuttaa edistämistä ja "missäpallo"-tyylistä irtoamista :P En nyt kuitenkaan ota sen touhuista suurta stressiä. Se onnistu mikä onnistuu. Maahanmeno on edelleen vastenmielistä. Mahtaako sitä sittenkään mihinkään sattua, jos onkin vaan todennut sen ällöksi touhuksi tai saanut muuten jonkun "trauman" :P Noh, katsellaan vielä hetki ja mietitään. Maassa oleminen ei kuitenkaan tunnu mitenkään erikoiselta, sinne meneminen vaan.

Tänään taas käytöskoulua Figon kanssa. Oodotan innolla myös tulevan sunnuntain kisoja, on pitkän tauon jälkeen tosi hyvä fiilis lähteä tositoimiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti