perjantai 16. syyskuuta 2011

Kaikenlaista

Monenlaista on puuhattu, mut en oo jaksanu enkä ehtiny päivitellä. Viime viikolla käytiin ageilemassa vaan Faron kanssa. Figo touhusi samalla arkitottiskurssin kotiläksyjä eli kontaktia, istumista ja maahanmenoa ja ennen kaikkea ko. asennossa pysymistä. Vähän niinku paikkamakuun alkeita. Myös pieniä seuraamispätkiä otin hihnassa. Oli hyvin kuulolla.

Arkitottelevaisuutta on tosiaan aloiteltu. Yhden kerran perusteella vaikuttaa ihan asialliselta kurssilta, ja just sopivalta Figolle. Odotan, että päästään harjoittelemaan ohitustilanteita ja ihmisten kohtaamista. Tänään kävi taas kunnon rähinäsessio pihalla, kun naapurintäti tuli varastosta mun ollessani lenkille lähdössä. Järkyttävä haukunta ja karvat ihan pystyssä, hohhoi...Nappasin korvasta kiinni, mut ei tuntunut paljon järkyttävän. Tilanne tuli yllättäen, jos ehdin varautua niin tällaiset menee jo ihan ok. Ehdin siis kiinnittää kakaran huomion itseeni ja muutenkin ottaa sen haltuun. Parempaan päin siis kuitenkin menossa. Kurssilla on erinomaista sekin, että pystyn keskittymään pelkästään Figoon, eikä ole Faroa ja/tai vauvaa mukana.

Lauantaina oli sit piirinmestaruuskisat, joissa oltiin Räkän joukkueessa. Rata oli tosi kiva, tällainen http://atturku.net/site/images/stories/Kilpailut/Ratapiirrokset/joukkuekisapiirm2011.pdf
Kolmosrima putos. Kepeille oli tarkoitus viedä niin, että ehdin putken oikealle puolelle. Jostain ihmeen syystä iski sit kuitenkin tunne, etten ehdikään ja yritin hätäratkaisuna viedä kepeille vasemmalta puolelta. Kielloksihan se meni, ja uudessa yrityksessä tuli vielä keppivirhekin. Olisin ihan varmasti ehtinyt sinne toiselle puolen, argh! En tiedä mikä iski. Loppurata meni virheettömästi ja mielestäni hyvinkin sujuvasti. Kontaktit ok, ei häikäisevät mut ihan kelvolliset. Keppisählingin takia meni sekunnin verran yliajalle. Tosi kiva rata kyllä, ja mielelläni joskus rakentaisin treeneihin tämän. Oli hiton kiva päästä menemään edes yks rata pitkästä aikaa kisameiningillä :) Treenimäärään nähden menokin oli hyvää. Iski kyllä kisakuume, onneks pian pääsee.

Eilen oli sit melko märät treenit, vettä tuli koko ajan enemmän tai vähemmän. Tehtiin Faron kanssa tota piirm-kisojen radan pätkää, esteet 5-13. Lisäksi keppejä ennen oli hyppy vastaavassa paikassa mistä putkesta tultiin tuolla, ja puomin tilalla keinu. Lähinnä halusin treenata tota kepeille vientiä ja hienosäätää yleisesti. Ihan kivasti meni, Faro tosin karkaili A:lta vähän. Otin muutaman tiukemman toiston, niin johan alkoi taas pysyä. Oikein kivat treenit Farolle.

Kakaran kanssa otin ihan vaan paria hyppyä ja putkea, kun ei ollut aikoihin tehnyt agijuttuja sen enempää. Oli vähän huonosti kyllä kuulolla. Keli oli kyllä perseestä, luulen et sekin vaikutti. Kerran lähti kentän laidalle rähjäämään, mutta tuli pois kun tervetuliaisena oli murinaa sekä ihmisiltä että koirilta :P Tuli kyllä tästä sessiosta mieleen Faron uran alkuajat. Kai mua silloinkin otti päähän ja meinas iskeä epätoivo, kun koira ei osaa? :P Ärsyttävää, kun kaks peräkkäistä hyppyäkin on niin hankalat, ja täytyy varmistella koko ajan. On niin tottunut, että koira osaa. Pikkasen taas totuttelemista tuohon tarkempaan ohjaukseen ja siihen, että tekee riittävän helppoja treenejä. Mutta kaikesta siitä tuskailusta huolimatta Farosta tuli kelpo agikoira, miksei Figostakin tulis.
Otin myös A:ta vähän, mutta se harjoitus oli sateen takia vähän huono. Oli turhan liukas alusta ja muutenkin alkoi mennä mun mukavuusalueen yli ne olosuhteet.

Tänään sit lenkin yhteydessä Faron kanssa pienet tokot ja Figolle lyhyt metsäjälki. Faron kanssa vaan vähän seurattiin erityisesti käännöksiä harjoitellen. Lisäksi mentiin maahan. Nimittäin sen lauantain kisan jälkeen se on mennyt tosi ankeasti maahan, ajattelinkin että on ehkä venäyttänyt itseään keinonurmella liukastellessaan. Tänään meni jo vähän paremmin, mutta vieläkin jotenkin haluttoman oloisesti. Katsellaan, alkaako muuttua vai mitä tehdään. Muuten ei ole jumiutuneen oloinen.
Figon jälki meni tosi komeasti. Pitkä ei ollut, mutta maastoltaan nyt haastavampi kuin ennen. Ei kyllä tunnu juuri nameja sieltä syövän. Poimin jälkikäteen sieltä varmaan kourallisen Froliceja talteen. Vauhti on kuitenkin ihan ok. Ajattelinkin, että jos seuraavaks laittais jonkun oikein kunnon palkan sinne loppuun, että varmasti saa jonkun palkan ja malttaa sen syödä. Jos nyt ei ihan kokonaista ruokakuppia (sehän näkyy kilometrin päähän), niin joku runsaampi annos kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti