perjantai 2. syyskuuta 2011

Kunnon agit

Ekat kunnon aksailut tauon jälkeen olivat ohjelmassa eilen. Ihan normipituinen rata, tasoltaan 2-3-luokkaa, sanoisin. En jaksa sen kummemmin sitä ruveta selostamaan, vaan menen suoraan omaan suoritukseen. Ekalla rundilla tuli vähän rimoja alas, varsinkin eka rima parikin kertaa. Tais olla taas vähän menohaluja...Hankalin kohta oli takaakierto, jolle oli tosi hankala tökätä koira. Monta kertaa tuo hyppy meni väärään suuntaan, kunnes sain oman linjani toimimaan. Myös A:lle meno oli paha, sitä edelsi tiukka kurvi, eikä sisäkurviin oikein päässyt ohjaamaan. Siispä poispäinkäännöksellä yritin saada Faron linjan inhimilliseksi, ja samalla estää ettei se karannut kauempana oleville kepeille (ekalla kertaa karkaskin). Muuten aika selvää menoa koko rata. Pari kertaa treenailtiin noita hankalia kohtia erikseen, mutta näiden kokeilujen jälkeen päästiin rata lähes virheettömästi läpi. Ainut virhe tuli toiseksi viimeisellä esteellä, kun muurin palikka putos. Meni vähän ryntäämiseksi se loppu, se kostautui.

Täytyy olla tyytyväinen menoon, omakin menoni tuntui taas hyvältä ja oli mahdottoman nopea olo :D Kontaktit hyvät, samoin kepit. Faro oli hyvin kuulolla, ja vaikuttais että yhteistyö alkaa sujua jo näin pian taukoilun jälkeen. Erilaisia hyppykuvioita otetaan seuraavissa treeneissä sit. Ens viikolla olis epikset TSAUlla, saa nähdä saadaanko aikaiseksi mennä. Lauantaina on kuitenkin sit ne kisat, en ilmoittautunut yksilöradoille vielä. Se saa odottaa lokakuulle.

Figon kanssa jatkettiin A- ja keppitreeniä. Alkuun otin kuitenkin parilla hypyllä ihan vaan sitä estevarmuuden hakemista. Tällaisia yksinkertaisia hyppy-putkiyhdistelmiä täytyy ruveta ahkerammin tekemään nyt. Kepit menivät ihan kivasti, pari kertaa pääsi karkaamaan ohjureista huolimatta mutta taisi tajuta, että se oli väärin. Parin hyvän toiston jälkeen siirryttiinkin jo muihin juttuihin, ettei ehdi kyllästyä. Ja toisaalta ei 9-kuisella vielä viitti kovin rankkoja kepittelyjä ottaa. A-treeni ei ollu ihan niin menestyksekäs kuin olisin halunnut. Figo tuntuu tykkäävän kiipeämisestä niin paljon, että järki lähtee päästä. Hidastankin pannasta sen menoa alastulolla, jolloin aika nätisti pysähtyy alustalle. Pysyy siinä tosi hienosti, kunnes vapautan. Ei siis täysin huono tilanne, kyllä se tästä :) Ongelmana on, että se karkailee A:lle omia aikojaan ja pääsee kiipeämään sen miten haluaa. Olen kyllä yrittänyt ehtiä mukaan käskyttämään alastulolle mutta huonolla menestyksellä. Ehkä laitankin seuraavaksi jotkut esteet A:n ympärille, ettei kiipeile sinne omin luvin :P Nyt ollaan harjoiteltu myös ylösmenokontakteja varten kaavailemaani kosketusalustaa kotosalla. Pian päästään siis treenaamaan myös puomia ja keinua.

Olen kehitellyt jo ensi viikosta alkaen uusia juonia kakaran pään menoksi. Ilmoittauduin nimittäin sen kanssa arkitottelevaisuuskurssille. Pistetään teinihirviö ojennukseen. Vaikka varsinaiset harrastuslajit ovat edenneet ihan kivasti ja Figo on niissä oikeinkin fiksu, niin arkikäyttäytymisessä ei lisäharjoitus ole yhtään huono idea. Täällä maaseudulla kun vielä tulee ohitustilanteita ym. niin harvoin, että normielämässä niiden harjoittelu on vähäistä. Suurin osa pölöilystä menee varmasti teini-iän piikkiin, mutta silti haluan mennä sen kanssa jonkun silmien alle harjoittelemaan. Jos paikka osoittautuu hyväksi, voidaan kenties käydä joku "oikea" tokokurssikin siellä. Talvi kun on tulossa, niin sisähalli ei olisi pahitteeksi. Katotaan, mitä tulee.

Eilen treeneissä muuten mitattiin Figo, tulos 59 cm. On varmaan aika lähellä totuutta. Ehkä sentti voi tulla vielä lisää? Painoa oli tänään 23,5 kg. Punnitsin myös Faron, 27,5 kg. Ovat siis käytännössä yhtä korkeita, mutta kakara on 4 kg honkkelimpi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti