sunnuntai 8. elokuuta 2010

Ekat kakkosluokan kisat

Eilen käytiin Lempäälässä kisaamassa kolmen agiradan verran. Oli tosi rento fiilis, ei jännittäny yhtään ja välillä tuntuikin et oonko vähän liiankin rento :P Mut ainakaan ei jännityksen vuoksi ollut niin paskanjäykkänä kuin joskus oon ollu. Silloin en pysty olemaan yhtään "luova", jos jotain odottamatonta tapahtuu ja tuntuu että en pääse juoksemaankaan kovaa.

Ekalla radalla oli pari hankalaa kohtaa; Heti alussa puomin jälkeen oli ensin hyppy suoraan, sitten siihen nähden suorassa kulmassa toinen hypyn oikealla puolen. Tämä jälkimmäinen piti kiertää takaa, ja siitä jatkettiin kepeille. Osasin odottaa, että toi voi olla hankala...Yks vaihtoehto olis ollu päästä puomilta reippaasti edelle, jotta olis ehtinyt sen ekan hypyn toiselle puolen ja mielellään vielä ehtinyt vaihtaa puoltakin. Siihen en kuitenkaan kerennyt vaikka Faro nätisti kontaktin ottikin alas asti. Kohta meni säätämiseksi, Faro meinas karata suoraan kepeille ja hylky oli tosi lähellä. Meni kuitenkin lopulta oikein, mut tosi rumasti kyllä. Vitonen tuli kiellosta kuitenkin. Kepit meni hienosti. Keppien jälkeen mentiinkin suoraan putkeen, joka meni A:n alta. Putken jälkeen oli pituus ja siitä rajusti käännös oikealle hypylle, joka oli vielä aika kaukana. Musta tuntuu, et olis sitten ollu kummalla puolella tahansa sitä A:ta, niin hitonmoinen kiire olis tullu. Päätin ottaa riskin ja pysyä siellä oikealla, huutaa vaan "eteen" kun koira on jo putkessa. Melkein onnistuikin, ja Faro hyppäs pituuden sillai puoliksi...Siitä toinen vitonen siis. Ihan lopussa oli vielä kaks vierekkäistä hyppyä jotka mentiin eri suunnista, siihenkin kohtaan meno oli aika hankala ja en ehtinyt todellakaan tekemään kuten olin suunnitellut. Kuitenkin päästiin se kohta virheittä. Kympin lisäks saatiin säätämisten jälkeen vajaa 2 s yliaikaakin, oli muuten Faron ekat aikavirhepisteet. Oli vaikea rata, tuloksia tuli tosi vähän ja nollia vain yksi (yhteensä kaikissa säkäluokissa).

B-rataa jouduttiin muuttamaan just ennen kisaa, kun taivaalta ryöpsäytti 10 min ajan todella rajusti vettä ja oli suorastaan myrsky hetken aikaa. Puolet kentästä oli veden vallassa. Tällä radalla oli paljon valssia, suorastaan vähän tylsäkin kun juuri muita tekniikoita ei tarvittu. Vaikeudeksi niin meillä kuin muillakin osoittautui puomin jälkeinen kohta; Puomin suuntaisesti, suoraan edessä oli hyppy, joka hypättiin vasemmalta oikealle. Tämän jälkeen jatkettiin takaakiertona viereiselle hypylle, joka oli lähes suorassa kulmassa edelliseen nähden. Jos homma oliskin ollu tässä, niin ei olis ollu niin paha, mutta radan jatko vaikeutti tätäkin kohtaa. Yritin ottaa Faron puomilta käyttäen varovasti vastakkaista kättä ja siitä ohjata yli ekan hypyn. Se onnistuikin, mutta tuli hyppyjen välistä väärälle puolelle ja tais hypätä sit seuraavan väärään suuntaan. Aikamoiseksi säätämiseksi meni tämä kohta kepeille asti, jonka jälkeen selvittiin kelvollisesti loppuun. Tosin otin keinun uudestaan, kun karkas sieltä vähän turhan ronskisti. Rikoin kyllä vähän sääntöjä kun otin sen uusiks, vaikka oli hylky alla, en tainnut oikein tajuta et tosiaankin oli hylkäännytty. Mut eipä siihen kyllä aikaa tuhraantunut, kun oli enää kolme estettä sen jälkeen. Tää oli ehkä huonoin rata eilen, tosin ehkä vaikeinkin. Mut oli se sitä muillekin, kaikissa säkäluokissa vain yksi yliaikanolla.

C-rata oli musta kaikkein kivoin näistä kolmesta, ei helppo sekään. Alussa oli melkoinen neljän esteen kieputus, jonka jälkeen jatkettiin suoraan muurin kautta keinulle. Muuri oli vähän hankalasti radan reunaa kohti, siten että kieputuksesta lähtiessä olis pitänyt tehdä pieni vekki jotta koiran sai hyppäämään järkevästi. Multa jäi se ihan vaillinaiseksi, ja Faro ajautui muurin ohi. Ajattelin kyllä vekkausta, mut kroppa ei tehnyt sitä...No, kiellosta vitonen. Keinu meni hienosti, samoin rata tästä eteenpäin kepeille saakka. Kepeille oli aika vaikea umpikulma, ja osasin odottaa virhettä. Vaihtoehtoina oli päästää Faro yksin hakemaan kepit, tai mennä itse vetäisemään se oikeaan väliin. Yritin jälkimmäistä, mutta olin ehkä aavistuksen myöhässä kun se siitä huolimatta ajautui toiseen väliin. Keppien jälkeen vastakkaisella kädellä putken "väärään" päähän ja siitä hypyn kautta A:lle. Loppuvaiheessa oli myös se suora putki jälleen kerran. Se meni hyvin, kun uskalsin jättää Faron suorittamaan edellistä hyppyä itsenäisesti. Loppu meni muutenkin hyvin. Tulos oli se kymppi, sähläämiseen ei kulunut aikaa joten aikaan ehdittiin hyvin. Sijoituttiin neljänneks, eli eipä tullut paljon tuloksia tältäkään radalta. Meiltä kuitenkin eilisen sujuvin suoritus.

Oli tosiaankin vaikeita ratoja, ei ihan meidän tasoa. Mut siitä huolimatta oli kiva olla radalla ja päästä tekemään niitä vaikeampiakin juttuja. Uskon et seuraavat kisat on jo helpommat, nyt meni ehkä vähän totutellessa. Kepit meni hienosti viimeistä rataa lukuunottamatta, samoin kontakteihin olen ihan tyytyväinen. Ei täydelliset mut ihan kelvolliset. Oli myös mukava käydä pitkästä aikaa vähän kauempana kisoissa. Seuraavaks mennäänkin varmaan vasta syyskuun puolella johonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti