maanantai 18. tammikuuta 2016

Virallinen näyttelydebyytti

Turku kv näyttely 16.1.2016:
Gimma JUN ERI 3, SA (tuomari/judge: Juha Putkonen) / Turku INT show 16.1., Gimma excellent, 3. in junior class, CQ

Oikein kivasti meni Gimman eka virallinen näyttely! Olin paikalla hyvissä ajoin, siltä varalta että maalaiskoiran käytös ehtii tasaantua tuollaisessa suuren maailman tunnelmassa. Turhaan, sehän oli kuin kotonaan (onko se sitten hyvä vai huono...) ja ehdittiin vähän tylsistyäkin ennen kehän alkua. Kierreltiin aika paljon ympäri messukeskusta, eikä Gimmaa kyllä mikään hätkäyttänyt. Kiva nähdä. Eihän se ole edes agilitykisoissa ollut juurikaan aikaa viettämässä halleissa.

Itse kehäesiintyminenkin meni kivasti, pientä pomppimista juostessa mutta kakaralle se on musta täysin sallittua, jopa toivottavaa pieni iloitseminen. Kilpailuluokassa haukkui, kun meidän edellä juoksi koira, siitä ainut miinus. Mutta hyvältä vaikuttaa, innolla odottelen kevään "näyttelyturneeta" :D Arvostelu oli oikein kiva ja suomalaisen tuomarin mielipidettä sitä jotenkin vaan arvostaa tavallista enemmän. Tuomari mietti jonkin aikaa, onko Gimma vähän pieni... Ei kuitenkaan hakenut mittakeppiä, mittaili vaan jalkansa avulla ja päätyi siihen, että ihan sopiva on, muut vaan ovat isompia! Ja niinhän se taitaa ollakin, ehkä niitä ylärajoilla olevia näkyy sen verran paljon että 53-senttinen tuntuu äkkiseltään pieneltä. Varsinkin, kun Gimma on muutenkin melko sirpsakka tyyppi.

Tässä vielä se arvostelu:
"Hyvän kokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Narttumainen hyvän pituinen pää. Oikein kiinnittyneet ja hyvin taittuneet korvat. Oikeat kallon ja kuonon linjat. Hyvä purenta ja alaleuka. Sopivasti pyöristynyt kuono. Hyvä ylälinja, rintakehä ja eturinta. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Hyvä karva ja väri. Oikea hännän asento. Kevyt, joustava sivuaskel, jossa hyvä askelpituus. Esiintyy hyvin."

Tänään kakara pääseekin sitten eläinlääkäriin. Tökkäsi eilen pihalla silmänsä johonkin, ja se on nyt ihan punainen ja vilkkuluomi näkyy. Yön aikana jo rauhoittui paljon, mutta ei kunnossa vieläkään. Ja rokotetaan samalla, se pitäis joka tapauksessa tehdä pian. Toivottavasti tulee pian kuntoon, eikä häiritse silmätarkastusta jonka varasin 9.2. Sattumoisin on sopivasti joukkotarkastus tällä suunnalla silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti