torstai 3. syyskuuta 2015

Agikisat pitkästä aikaa

Liedossa 31.8. Figon kanssa: 15, 2xHYL.

Tosiaan, agility on ollut täysin tauolla koko kesän, ja oikeastaan keväänkin. Rotumestaruuksiin on tarkoitus mennä, ja nyt päätin käydä yksissä kisoissa ennen sitä muistelemassa hommaa. Oli tarkoitus treenatakin ennen näitä, mutta haaveeksi jäi... Ei vaan huvittanut. Viimeinen agitreenikerta on joskus juhannuksen kieppeillä. Siispä kovin kummoisin odotuksin en kisoihin lähtenyt... Kolmelle radalle olin ilmoittautunut.

Ekalla agiradalla tehtiin hämmästyksekseni tosi nättiä ja virheetöntä rataa viimeiselle kolmannekselle saakka. Olin valinnut sinne vähän liiankin varmistelevan ohjauksen, mikä koitui kohtaloksi. Figo tuli keinusta ohi, ja korjaamisen seurauksena oma ohjaus oli loppuradan (keinu oli 4. viimeinen este) osalta hätiköity - tästä johtuen kaksi rimaa alas, ja lopputulos 15. Tosi hyvä rata loppuhässäkkää lukuun ottamatta.

Toinen rata oli hyppäri, joka kosahti jo alussa väärään rataan. Ei oikein ollut missään vaiheessa mistään kotoisin. Verryttelyksi meni siis tämä rata. Ei ollut kuitenkaan mitenkään erityisen vaikea, muuten vaan ei sujunut.

Kolmas oli taas agirata, ja mielestäni aika hankala... Tai no, lähinnä pari vaikeaa kohtaa. Kepit oli hankalasti, ja lisäksi oli kaksi vierekkäistä hyppyä meille vaikeasti. Mutta tämähän meni tosi hyvin! Kuitenkin yksi takaakierto epäonnistui ja Figo hyppäsi tuon hypyn väärään suuntaan, siispä hylly. Hätiköin A:n alastulon kanssa enkä kerinnyt ohjaamaan takaakiertoa kunnolla. Jatkoin kuitenkin siitä keskeytyksettä, ja muuten rata oli puhdas ja tosi hyvä! Siis jopa ne vaikeat kepit ja hypyt onnistuivat suunnitelmien mukaan.

Olipa hienoa huomata, miten lähellä oli kaksikin nollaa tällä treenihistorialla. Kai se perusosaaminen sit kohtalaisen hyvää on? Tästä innostuneena voisi taas ruveta vähän treenaamaankin, nyt kun kisoissakin on tarkoitus taas käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti