keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uut vuat

Vuosi vaihdettu, ekaa kertaa nykyisessä töllissä (viime vuonna oltiin Sysmässä). Siten tämä oli oikeastaan eka uusivuosi Figolle, kun se oli kunnon jytinässä. Täällä paukkui enemmän kuin odotin, kylläkin porukka vaikutti mukavan tunnolliselta ja aloittivat vasta tasan klo 18. Käytiin neljän aikaan metsässä ja 17.45 käytin vielä erikseen nurkalla kusaisemassa. Kun kuudelta töminä alkoi, Faro hermostui heti entiseen malliin. Taustahälynä oli päällä sekä radio että telkkari, pyykkiä ja tiskiäkin tuli pestyä illan aikana... Jännäsin etukäteen, tarttuuko Faron hermostuneisuus Figoon. Onneksi turhaan, se oli aivan oma itsensä koko illan eikä osoittanut mitään pelkäämisen merkkejä. Muutaman kerran jysähti oikein todella kunnolla, silloin kyllä nosti päänsä ja kuunteli, mutta siinä se. Faro läähätti koko illan ja pysytteli lähelläni. Suht pian loppujen lopuksi kuitenkin toipui, hiukan ennen yhtä käytiin kusaisemassa ja mentiin nukkumaan, ja Farokin rauhoittui unille.

Nämä pojat on kyllä erinomainen esimerkki laukausvarmuuden testaamisen hankaluudesta... Mielestäni Faro ei ollut paukkuvarma edes omassa luonnetestissään, silti sille papereihin sellainen kirjattiin. Se reagoi kyllä ilotulitteiden lisäksi ihan laukauksiinkin. Tilanne on pahentunut iän myötä, mikä on ominaisuudelle ihan tyypillistä. Harmi näin, Faro on muuten mainioluonteinen. Mutta onneksi tämä häiritsee pääsääntöisesti vain yhtenä päivänä vuodessa, ja se palautuu jytinästä verrattain helposti. Figo taas "vitosen koirana" ei ole osoittanut merkkejä paukkuarkuudesta... Ei pelkää ilotulitteita, ukkosta tai muutakaan pauketta. Toki nuo testitilaisuudet ovat erilaisia verrattuna arkielämässä tapahtuvaan paukkeeseen.

Faron kanssa käytiin myös lääkärissä näyttämässä koko syksyn ärtyneenä olleita tassuja. Aloin epäillä allergiaa tai atopiaa tms, kun tilanne ei vaan tuntunut helpottavan. Oireet sopisivat allergiaan erinomaisesti, Faro on kyllä vähän vanha allergian puhkeamiseen. Toisaalta ehkä sen aiemmat oireilut voisivat olla liittyneet allergiaan? Siis esim. korvien töhnääntyminen tai mahajutut tms. Noh, nyt aloitettiin kortisonikuuri tassutilanteen helpottamiseksi ja alan testaamaan liha kerrallaan, aiheutuuko oireita jostain tietystä.

Sitten pieni katsaus menneeseen vuoteen...

Faro
-Kilpparivaiva, lääkitys: Odotettavissa ollut asia, olen oikeastaan tyytyväinen että tilanne lopulta ratkesi näin.
-Kahdet agikisat, yksi tulos, 30 :D Ei siis mitään tulosiloittelua, mutta ei haittaa.

Figo
-Agissa kaks kakkosluokan luvaa: Kolmaskin olis ollut kiva, mutta ei se enää harmita. Mulla petti pää keväällä, kun kaks ekaa tuli niin helposti... Sitten ahdistuin koko lajista ja se jäi taka-alalle koko kesäksi.
-Tokossa yksi koe, ALO1: Haaveilin ehtiväni jo useampaan kokeeseen, mutta lopulta olen tosi tyytyväinen, etten kiirehtinyt kokeisiin. Mielestäni ei oltu vielä "henkisesti valmiita" kokeeseen ennen tätä.
-BH: Vuoden päätavoite, johon oikeasti kyllä satsasinkin. Kuten tokossa, tässäkin suurin kehitys oli henkisellä puolella :) Saattoi jo sanoa, että Figon kanssa luotettiin toisiimme. Siinä ohessa tuli sitten tekninen kehitys. Pakko siis olla tosi tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa (ellei kaikki ole unohtunut talven aikana :P)
-Jälki: Jäi loppujen lopuksi aika vähälle, kun innostuin tottiksesta. Kuitenkin kehitystä tuli, esim. janat sujuvat pääosin kivasti. Itse jäljestyksessä ongelmat ovat ihan samoja kuin aiemminkin, Figolla on joskus liiankin kiire ja ohjaaja käyttää liikaa liinaa.

Jos seuraavassa tekstissä pohtisi jotain uusia tavoitteita sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti