tiistai 20. marraskuuta 2012

Hulluutta kerrakseen

Viime viikonloppuna tehtiin aika mielipuolinen kisareissu Janakkalaan isommalla porukalla. Lähdettiin matkaan aamulla klo 5, ja koska porukassa oli eri luokissa kisaavia koirakoita, paluumatka alkoi iltaseitsemän jälkeen. Figon suoritusvuoro oli klo 12.30-15 välillä, siinä vaiheessa oltiin onneksi molemmat vielä ihan pirtsakassa kunnossa. Ohjelmassa oli pari agirataa ja hyppäri. Ekalla radalla tumpeloin itse täydellisesti, mietin heti radan alkuosassa kahden ohjauksen välillä ja päädyin toiseen. Loppujen lopuksi sekosin sittenkin, ja tein jotain siltä väliltä, tuloksena koira hyppäsi yhden hypyn väärään suuntaan ja siitä hyl. Lopuksi tökkäsin sen vielä putken väärään päähän, mutta toisaalta siinä vaiheessa ei enää ollut täyttä yritystäkään päällä.

Toinen rata ahdistaa edelleen. Nättiä, sujuvaa menoa, kunnes toiseksi viimeisenä olleilla kepeillä liu'uttiin hitaasti mutta varmasti keppien ekan välin ohi. Kulma oli ykkösluokan radalle vaikea, käytännössä umpikulma ja vauhtia jonkin verran. Näytin oikean välin Figolle, mutta vauhtia oli sen verran ettei kuitenkaan saanut itseään väännettyä oikeaan väliin. Olisi varmaan pitänyt hidastaa enemmän ja aiemmin. Eipä sen kanssa paljon ole kyllä harjoiteltu vähänkään hankalampia kulmia, kun on keskitytty varsinaisen pujotteluvarmuuden lisäämiseen (ja erityisesti keppien lopetukseen). Siitä huolimatta harmittaa, miten lähellä oli täysonnistuminen. Rata oli muuten yksi parhaista tähänastisella kisauralla. Kontaktit olivat molemmilla agiradoilla erinomaiset, onnittelen itseäni kun maltoin niin hyvin vaatia, keinutkin olivat hyvät.

Hyppäri oli jo melkoista sählinkiä, jäin heti alussa ihmettelemään liikaa, sitten juostiin koiran kanssa suoraa vierekkäin ja livahti mun edestä väärään päähän putkea. Taas tyypillinen mun virhe, jään seisoskelemaan kun pitäis mennä jo... Ehkä joskus opin. Tällä radalla oli pussikin, jostain syystä se tuotti ongelmia ja kääntyi siellä ympäri. Taisi olla joku hetkellinen mielenhäiriö, ei pussissa mitään ongelmaa ole ollut, vieraissakaan.

Reissu oli raskas mutta mainio, vaikka tuloksellisesti olisi meille saanut olla parempikin :P Porukalle tuli kuitenkin hienoja onnistumisia, ja kyllä Figonkin saldo plussalle jäi. Vitonen on hyvä tulos, pakko se on myöntää, vaikka harmillisen lähellä se nollaa onkin ;) Tykkäisin vaan päästä noista ykkösluokan radoista eroon, kun ne on jotenkin niin ärsyttäviä. Mutta onhan Figo oikeasti vielä kokematon, turhaan loppujen lopuksi manaan virheitä :P Ei se harjoittelematta opi. Katsellaanpa ensi sunnuntaina Tsaulla uudestaan.

Noutoa on harjoiteltu nyt ihan oikeasti. Se tuntuu luonnistuvan helposti, tällä hetkellä ollaan tässä pisteessä http://www.facebook.com/photo.php?v=3830050839125&set=vb.1513481185&type=3&theater
Vielä tuo epävarmasti ja luovutus on haparoiva, mutta treenimäärään nähden tilanne on mielestäni erinomainen. Idea on selvästi sisäistetty hyvin. Eiköhän se tuosta, jatketaan harjoituksia. Faron kanssakin innostuin noutoa harjoittelemaan, ja sehän jopa osaa mennä istumaan kapulan kanssa :O Ehkä saan senkin vielä opetettua tuohon, tiedä vaikka joutuisi sitten tokon avoimeen luokkaankin. Kokeilin myös kaukokäskyjä yks päivä, ihan lupaavalta sekin vaikutti.

Tänään päätin pitää kiirettä töiden jälkeen ja ehtiä jälkimettään ennen pimeän tuloa. Hilkulla se oli, kotiin lähtiessä oli jo melkein säkkipimeää. Tarkoitus oli tehdä suunnilleen alokasluokan jälkeä vastaava pätkä, mutta tiheämmillä kepeillä. Ikään kuin testiksi, missä oikeasti mennään. Pimeys vaikutti kuitenkin tulevan niin nopeasti, etten ihan niin pitkää uskaltanut kuitenkaan tehdä. Arviolta 300m sitten kävelin. Unohdin krepit kotiin ja kaikenlaista mutkaa ja kulmaa kävelin, joten olin itsekin ihan sokkona, melkein kuin olisi mennyt vieraan tekemää jälkeä :P Oli aika erikoinen jälki. Yleensä Figo ryntää alussa ihan hulluna, mutta nyt sillä oli samantien sopiva vauhti, enkä joutunut oikeastaan missään kohtaa tosissani pitelemään liinasta. Yhdessä kohtaa hieman eksyi sivuun, mutta löysi nopeasti takaisin jäljelle. Keppien välimatkat vaihtelivat paljon, puolivälissä oli kaksi ehkä 15m välein (tosin vahingossa :D). Yksi keppi meinasi jäädä multa huomaamatta: Näin, että Figolla on haisu kepistä ja etsii sitä, jolloin menin lähemmäs ja taisinpa hieman kehuakin. Sitten se näyttikin jatkavan jäljestystä jo, mutta huomasin kepin edessäni ja käskin koiran nostaa sen. Kyllä se sitten nostikin, mutta en tiedä miksi vaikutti ensin ohittavan... Luulen, ettei vaan löytänyt sitä etsimisestä huolimatta ja päätyi siihen, ettei keppiä ehkä ollutkaan, ja päätti jatkaa eteenpäin :P Muut kepit löytyivät ongelmitta ja ilmaisi ne mun vaatimustasoni mukaisesti. Kaikenkaikkiaan tämä oli tosi hyvä jälki, ja ajattelinkin että nyt voisi olla aika siirtyä talvitauolle. Olis hyvä päättää kausi onnistuneeseen harjoitukseen, josta jäi hyvä fiilis. Mutta jos vielä vuodenvaihteessakin on sulaa ja jäljestyskelit, niin eiköhän me vielä jäljestetäkin :P Katsellaan, mutta ei nyt ihan lähiaikoina ainakaan.

Joulukuun kisoista en ole vieläkään päättänyt, kumman koiran kanssa menen. Harkinnassa on jopa molemmat. Faro ei ole kyllä parhaimmillaan ATT:lla, mutta hirveästi tekis mieli senkin kanssa käydä välillä. Joulukuussa on myös fyssariaika, harmi vaan että vasta kisojen jälkeen. Viimeksi treeneissä pysyivät taas rimatkin paremmin ylhäällä, mutta se tuntuu olevan niin toisaikaista etten kyllä osaa tehdä mitään päätelmiä mistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti