sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Epistelyä ja täsmätreeniä

Käväistiin taas ATT:lla epistelemässä männä viikolla. Otin vaan Figon mukaan, ajatuksena treenata oikein kunnolla myös olemista ja odottamista. Se menikin hienosti :) Yksin ollessaan Figo on huomattavan paljon asiallisemmin kuin Faron ollessa mukana. Sen kanssa on suorastaan miellyttävää olla menossa :D Se on rento ja rauhallinen, keskittyy oleelliseen eikä vaan nostele karvoja ja tuijota ohikulkijoita. Ja nosta jalkaa joka jumalan ruohonkorteen ja mielellään niin korkealle, että meinaa kaatua. The Äijä. (Täsmennys: Siis ei toki Faro käyttäydy näin, vaan Figo silloin, kun Faro on mukana. Faron kanssa rasittavuutena kisapaikalla on kiljuminen, joka alkaa välittömästi sen päästessä halliin ja loppuu vasta, kun pääsee sieltä ulos. Tänä aikana se ei tajua muusta maailmasta mitään, ja näkee vain esteet. On nautinnollista olla hallissa Figon kanssa, kun se pystyy keskittymään muuhunkin.)

Tässä rento kakara odottaa kiltisti vuoroaan. Oli tosi paljon koiria, ja maximöllit alkoivat varmaan lähempänä iltakasia (kuudelta oli jo menty paikalle). Odottamista siis riitti.

Möllirata oli aika paljon totuttua vaikeampi, ohjelmassa mm. kaksi käytännössä ihan pimeää putkikulmaa. Figo on ne kyllä hallinnut, mutta nyt oli ihan pihalla ekassa kohtaa. kiersi putken kahteen kertaan, ja vasta helpotettuna meni sinne. Toinen meni jo paremmin, mutta siinäkin melkein pysähtyi vielä kysymään, et "tänne vai?". Lisäksi heti alkusuoralla oli pituus, jonka yhteen palikkaan koski. Videolla kylläkin huomaan, että mä lasken kättäni ihan pöljästi juuri ponnistushetkellä. Luulenpa, että tämä johti kosketukseen. Mutta on pituutta muutenkin aika vähän menty, täytyy ottaa se nyt treeneissäkin mukaan kuvioihin välillä. Muuten rata meni ihan ok. Yhdessä kohtaa levähti oma ohjaus, ja unohdin valssata, mutta onneksi Figo hallitsee myös poispäinkäännöksen joten siitä selvittiin :P Olen ihan tyytyväinen, meno oli selvästi rennompaa kuin ekalla kerralla tuolla. Jospa seuraavaks päästäis jonnekin muualle epiksiin myös.

Tänään kävin molempien kanssa ottamassa pienet täsmätreenit. Faron ohjelmassa oli takaaleikkauksia. Ne ovat olleet jotenkin epävarmoja kisaradoilla, joten päätin vähän muistuttaa niin koiran kuin omaankin mieleeni sitä. Yksinkertaisesti tein kolmesta hypystä pätkän, johon lähdettiin puomin alastulolta. Ja täytyy kyllä todeta, ettei ollut mitään ongelma... "Kyllä se treeneissä osaa", todellakin. Molempiin suuntiin meni oikein hyvin. Jospa seuraavaksi koittais saada ratatreeniin tämmösiä paikkoja kans. Radalla on kuitenkin aina vähän hankalampaa, tai erilaista ainakin. Lisäksi otin parit pakkovalssit muistin virkistykseksi, no problem.

Tähän väliin muistan mainita, että käytiinhän me jo alkuviikolla ottamassa puomitreeniä Faron kanssa. Eteen namikippo, mä jättäydyn taakse/sivulle ja annan pinta-käskyn. Sitten vapautus kipolle. Pikkasen oli Faro kysymysmerkkinä pari kertaa sen vapautuksen kanssa... Mutta ihan hyvin tää meni, yllättävän. Eiköhän tosta viedä hyvä saada, tai ainakin nykyistä parempi.

Sitten kakaran sessioon. Sen kanssa ohjelmassa oli erityisesti keinu. Tehtiin nyt ekaa kertaa bäng-treeniä, eli tuin keinun alapään ylös ja Figo sai hypätä sivusta alastulolle, niin että keinu laskeutuu jonkun 10-20 cm maahan. Ei ollut kertakaikkiaan mitään ongelmaa, ja rohkeninkin lisätä putoamismatkaa jonkin verran. Katsotaan ens kerralla, jos näin helpolla alkaa sujua niin hyvin pianhan mä testaan kokonaista keinua. Lisäksi otetiin vähän rengasta, ja sekin vaikuttaa aika hyvältä. Ekaa kertaa päästiin oikein kunnolla juoksemaan rengasta eikä vaan niin, että mä otan vastaan toisella puolen. Sit vielä loppuun pari eteen-käskyn harjoitusta, ni johan kelpas. Tosi lupaava sessio, alkaa tuntua ettei tuo kisatavoite ole ollenkaan mahdoton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti