tiistai 15. marraskuuta 2011

Kaikenlaista

Huh, sen siitä taas saa, kun on ollut laiska päivittäjä. Liikaa asiaa raportoitavaksi, jää siis aika pintapuoliseksi.

Ensinnäkin, Figo on jälleen erikoistunut mattojen tuhoamiseen. Eteisen pyöreän maton heivasin reilu viikko sitten roskikseen, kun se alkoi olla todellakin parhaan päivänsä nähnyt. Eilen poissaollessani oli olohuoneen mattoa alettu "askarrella". Lisäksi eteisessä on uusi matto, ja olen pari kertaa tavannut kakaran lussuttamasta sen kulmaa. Mikä ihme niissä matoissa vetää? :D Edesmennyt eteisen matto ja olkkarin matto ovat samantyyppisiä, niissä on sellainen muovinen pohja. Sitä Figo on raapinut ja repinyt, eli muovihöttöä on joka kerta ympäri kämppää, kun tulen kotiin. Itse tekstiiliosuuteen ei käytännössä koske. Eteisen maton pohjaa oli syönytkin aika kiitettävästi, koska oksensi kasan sitä. Matolle totta kai ;) On se melkoinen riiviö vieläkin, onneksi muusta irtaimistosta jo pitää hampaansa erossa (*koputtaa puuta*).

On se kyllä myös taitava ja hieno poika. Nyt on viimeisen kuukauden aikana selvästi käytös parantunut ja muutenkin vaikuttais, että järkeä alkaa tulla päähän. Lenkillä jopa tarjoaa itse kontaktia, jopa ohitustilanteissa. Tulee luo kun huudan, nyt ei kylläkään ole ollut sellaisia "liian houkuttelevia" häiriötekijöitä. Viimeksi kurssitreeneissä karkasi kerran treenikaverin luo, kun olin palkannut sen ja juoksi ympäri hallia lelun kanssa. Silloin jos ajautuu liian lähelle muita, niin kiusaus voi kasvaa liian suureksi. Omalla kentällä tekee tätä herkemmin, kai hän meinaa et "nämä on mun maita". Yleisesti ottaen kuitenkin kurssikerroilla on käytös ollut tosi jees, eikä ole yhtään tarvinnut hävetä. Kyl hänestä vielä fiksu koira tulee :)

Vielä ollaan pystytty käymään omalla kentällä. Kontaktiesteet on jo talvisäilössä, mutta muuten kaikki käytössä. Figon kanssa olen ottanut aina niitä juttuja, joita on kurssilla edellisellä kerralla tehty. Eli valsseja, takaaleikkauksia ja takaakiertoja. Tosi kivasti onkin mennyt :) Figo on nyt sisäistänyt, että mun ohjaustani voi seurata, eikä vaan posottaa täysillä ja sinkoilla minne sattuu. Viimeksi mentiin takaaleikkauksia. Niitä en ollut aiemmin tehnyt muistaakseni kertaakaan Figon kanssa. Siihen nähden menikin tosi hyvin, pari kertaa tuli pyörähdys hypyn jälkeen mutta pian hoksasi jutun juonen. Mä ajaudun helposti liian lähelle estettä ohjaamaan, joten saan kyllä palautella itsellekin mieliini tota. Faro on sen verran nopeampi, että oon tottunut pitämään vähän enemmän vauhtia ohjauksessakin. Figosta tuskin tulee kovin nopea, kun on sen verran jytkympi rakenteeltaankin. Mut jospa tulis sit teknisesti taitava :P

Figon seuraaminen on ottanut pienen askeleen eteenpäin. Tulin juuri ottamasta pienet sessiot taas. Ongelma on ollut, että sen katse menee heti suoraan eteenpäin, kun perse nousee maasta. Sivulla ollessa kontakti pysyy hyvin, ja kun pysähdytään, ottaa taas kontaktin. Nyt "huijasin" sitä ja lähdin mukamas eteenpäin, mutta pysähdyinkin heti, ja toistin tätä liikkeellelähtöä pari kertaa peräkkäin. Tällä tavalla sain sen muutaman hyvän toiston niin, että kontakti pysyi. Ekoilla kerroilla katse suuntautui aluksi eteen, mutta pian alkoi kytätä mua ja sai siitä superpalkan. Tiedä sitten, miten hyvä ja toimiva juttu jatkoa ajatellen, mutta katsotaan olisko tosta tullut joku ahaa-elämys. Täytyy kyllä varoa tekemästä liian pitkiä harjoituksia, nyt oli vähän sellainen fiilis et olis pitänyt lopettaa jo puolivälissä. Vähän jänskättää, että tuhoan sen innostuksen, jos hinkkaan liikaa. Mulla kun on muutenkin vikana, et olen vähän "tylsä" näissä tokojutuissa.

Faron kanssa otin kans pienet jutut, perinteisesti aloitus pienellä seuraamispätkällä. Sen seuraamiseen olen nyt aika tyytyväinen, enkä parempaa lähde varmaan hinkkaamaankaan. Tämä taso jos pysyy, niin saa riittää. Kokeeseen mennään joskus, jos mennään...Lisäksi otin yhden luoksetulon, se oli hyvä. Liikkeestä seiso ja maahan, pitkästä aikaa ja samassa sessiossa. Seisomisessa vähän hiipimistä, toisesta käskystä pysähtyi kokonaan. Epävarmuutta selvästi, tätä ei olla tehty pitkään aikaan ja aiemmin olen yleensä käyttänyt myös kättä apuna. Nyt sanoin pelkän suullisen käskyn. Maahanmeno oli paljon parempi, Faron maahanmenoksi jopa suht nopea.

Faron kanssa on agissa tehty kaikkea perussettiä, ehkä enemmässä hinkkauksessa on ollut takaakierrot, sylkkäri ja kepit. Faro on ollut oma taitava itsensä, eikä näistä kamalasti ole kommentoitavaa :P Mulle tekee selvästi hyvää harjoitella tekniikoita Figon kanssa, koska se vaatii multa tarkkuutta. Ja sitten olen tarkempi myös Faroa ohjatessa. Rimoja on jostain syystä nyt tipahdellut, mutta en ole siitä huolissani. Viimeksi oli ainakin niin paljon virtaa, että pistän huolimattomuuden piikkiin. Ja ohjaushäiriöiden.

Nyt lähdetään kakaran kanssa kurssille taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti