maanantai 24. lokakuuta 2011

Tulihan se sieltä

Se eka nolla meinaan kolmosista. Viikko sitten jo, mutta nyt vasta jaksan raportoida. Eka rata oli hyppäri, aika kiva ja vauhdikas sellainen. Ei ollut mitään ihan karmeuksia, moni hyllytti takanurkan putkihässäkkään mutta itse en pelännyt sitä. Faro kääntyy hyvin poispäinkäännöksillä ja pysyy hanskassa, kunnes vapautan putkeen. Koko rata oli aika varmistelua, monessa kohtaa sanoin sen nimen ja muutenkin olin aika tarkkana hanskaamassa sitä. Siltä meno näyttääkin, riskimmällä menolla olis ollut huomattavasti vauhdikkaampi suoritus mutta tuskin nolla :P Halusin vaan pelata varman päälle, tulos on tärkein ja toivottavasti rentouttaa suorittamista jatkossa. tässä video, kuvaaja vähän myöhästy lähdössä http://www.youtube.com/watch?v=kW4Qs7m7ajw

Toisella radalla fiilis oli kiva ja luottavainen, kun oli hyvä tulos alla. Agiratakin oli tosi kiva. Pari kohtaa oli sellaisia, että sai pinkoa niin kovaa kuin jaksoi ja niissä ne mokat tulikin. Ekassa kohtaa meinasin tehdä valssin (ennen keppejä siis, ks. video), mutta en kunnolla ehtinyt siihen kun aavistelinkin. Hätäratkaisu siis, ja kun se tuli hätäisenä niin ei ollut oikein onnistunut ja rima putos. Olis pitänyt suunnitellakin noin, ja takaaleikkaus kepeille, niin rima olis tod. näk. pysynyt. Seuraavaks tuli pitkästä aikaa kontaktivirhe, puomin ylösmenolla, kuinkas muuten. Meno sille oli vauhdikas, joten sinänsä ei yllättänyt. Mun "puolipidätteeni" oli väärässä paikkaa. Seuraavassa juoksukohdassa ehkä aavistuksen jäin taas seisomaan, mutta ehdin kuitenkin. Sijoittuminen oli vaan vähän huono, olis pitänyt ollan lähempänä koiranpuoleista siivekettä. Lisäks Faro liukastui putkesta tullessaan, ja tuntui et sen takia vähän linja muuttui suunnitellusta. Eli siis hyppy väärään suuntaan ja hyllytys. Harmitti vähän, vaikka olis se kymppi ollu alla kuitenkin. Olisin vaan ajan halunnu tästä. No, jäi kuitenkin hyvä fiilis kaikesta huolimatta. http://www.youtube.com/watch?v=1j0dWNkI_Fo

Figon kanssa on touhuttu seuraamisen kanssa ja ajettu syksyn viimeisiä jälkiä. Seuraamistreenit on ollu ihan ok, välillä kyllä tarjoaa sivua ihan ihme paikoissa ja katsekontakti putoaa liikkuessa. Siksipä nyt ei olla juurikaan mihinkään suuntaan liikuttu, vaan ihan pieniä siirtymisiä eri suuntiin. Ja kontaktin pitämistä paikalla ollessa. Vasenta kättä yritän pitää mahdollisimman normaalisti ja huomaamattomasti. Lisäks ollaan otettu pieniä paikallamakuita, siis ihan lyhyitä pätkiä ihan vaan periaatteen ymmärtämiseksi. Jäljet on nyt ollu vähän epämääräisen mallisia, viimeks ei oikein multa onnistunu suoraan meneminen, niin tuli sit koitettua sellaista kaarevaakin :P Ja yks ei-suora kulmakin siinä oli. Meni tosi hienosti, välillä oli persus ulkona jäljeltä mutta suunta pysyi koko ajan oikeana eikä siinä kulmassakaan eksynyt yhtään. Nameja ei edelleenkään syö kaikkia. Koitin vähän jarrutella, että söis enemmän, muttei se kyllä silti rynninyt. Ruokana oli nyt isohkoja koiranmakkaran paloja joka toisella askeleella, askelet kylläkin ihan kiinni toisissaan, eli pitkiä välejä ei nameilla ollut.

Eilen oltiin sit collieiden agipäivässä Faron kanssa. Oikein kivat radanpätkät oli ohjelmassa. Ekassa sessiossa pakkovalssi putkeen, slalomia, takaakiertoa, taas pakkovalssia ja loppuun takaaleikkauskokeilu. Olin vähän jäässä kyllä, tota alun pakkovalssiakaan en jotenkin hahmottanut vaan lykkäsin koiraa putkeen kamalan kaukaa. Muutenkin oli järjenjuoksu jotenkin tönkköä, mutta sain todelliset ahaa-elämykset kouluttajalta :P Tosi hyödyllinen sessio siis.

Toisessa sessiossa olin jo paljon paremmin hereillä ja fiilis oli tosi jees. Tekniikkoina ihmisnuolta (meni tosi hyvin), perusvalssia, tiukka takaaleikkaus. Lisäks tosi hankala avokeppikulma, jonka kävin kädellä näyttämässä. Tätä edelsi lähes suora putki, joten pingoin kuin sprintteri. Parhaani mukaan. Mut ehdin kyllä, ja kepit meni hienosti :) Hankalin oli se takaaleikkaus, joko kaarros levähti tosi pitkäksi, tai sit Faro kiersi väärän siivekkeen jälkimmäisestä hypystä. Saatiinhan se siitä kuitenkin menemään, kun sain oman ajoitukseni ja käskytyksen oikeisiin paikkoihin.

Aijoo, kävin punnitsemassa pojat eläinlääkärissä. Nyt on kakara mennyt Farosta ohi, painoi 300g enemmän eli 26,3 kg. Faro on laihtunut vähän, lääkärin tiedoissa oli edellinen punnitus 27 kg. Farolta otettiin perusverikokeita ja kilppariarvot. Siltä on mun mielestä kadonnut vähän lihaksia, ja jotenkin oli sellainen fiilis, että haluan tarkistaa kropan toiminnan. Mitään vikaa ei kuitenkaan löytynyt, kilppariarvotkin entisellään, joten tarkistetaan nyt sit ruokailua. Kriteereihin sopivaa nappulaa on tosi hankala löytää, joten kokeilen nyt ihan vaan proteiinilisää lihan ja kermaviilin, kananmunan tms. muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti