maanantai 25. huhtikuuta 2011

Treenejä, kisoja ja riiviö 5 kk

Treenattukin on, nyt alkaa kenttä olla jo aika kivassa kunnossa. Kamalasti en kyllä itsekseni jaksa raahailla esteitä kentälle, kun roudaus alkaa olla vastenmielistä keskivartalon kanssa. Mutta sen verran kuitenkin, että Faron kanssa otettiin keppiharjoituksia ja sylkkäreitä. Kepeillä oli viimeisessä välissä ohjurit, koska ajatuksena oli harjoitella sitä mun irtaantumistani kepeiltä. meni kyllä hyvin, ei tullut kertaakaan pois kesken ja meno vaikutti muutenkin aika varmalta. Käyttäydynköhän mä itse kisatilanteessa niin erilailla, että se vaikuttaa koiraankin? Otin myös valssia kepeillä, siinä mulla meinaa itelläni mennä jotenkin jalat solmuun ja valssauskohta on välillä mitä sattuu. Mutta Faro kyllä pujottelee pääsääntöisesti hyvin mun säätämisestäni huolimatta.

Lisäksi tosiaan niitä sylkkäreitä: Se on aika hyvin hallussa, ei vaan ole hetkeen tullut kunnon paikkaa kokeilla käytännössä kisaradalla. Muutamat välistävedot otin myös siinä samalla, hyvältä vaikutti sekin. Kyllä tollanen hyppyhärdelli meiltä aika hyvin menee, ja kunhan en ite jää koiran tielle niin rimatkin pysyy ylhäällä. Lopuksi otin vielä vähän kontaktitreeniä, samaa mihin viime kerroilla on keskitytty. Eli mä erkanen suoraan sivulle tai jään jälkeen. A:lla se toimii varsin hyvin, mutta puomilla jää kyllä hiippaamaan ihan totaalisesti. Otin käyttöön namialustan, mutta ei sekään oikein tuntunut vielä auttavan. Heidiltä sain eilisissä kisoissa vinkiksi koittaa eteen-käskyä. Taidan kokeilla, jospa se menis jakeluun. Pääsääntöisesti Faro kyllä koskee kontaktille vaikka hiippaakin, mutta ärsyttävää se on ja hidasta.

Riiviö kokeili ekan kerran keppejä, ohjureilla. Aika kuutamolla oli, mutta muutaman kerran jälkeen eteni jo suht järkevästi namin perässä. Ainakaan vielä en viitsinyt laittaa namikippoa keppien jälkeen, koska se karkaa sinne samantien...Ei nyt ole kyllä tarkoituskaan keppejä ruveta vielä sen suuremmin hiomaan, kunhan ajattelin välillä aina tutustuttaa niihinkin, ettei sitten vuoden ikäisenä saa ihan ekaa kosketusta niihin. Lisäksi otettiin muutama kerta välistävetoharjoitusta. Eka este on selvää pässinlihaa ja kääntyy hyppyjen väliin hyvin, toiselle kääntäminen oli vähän haastavampaa. Mutta kyllä se parin kerran jälkeen hienosti meni. Käytin palkkana nyt lentävää lelua tai namikuppia, ei tunnu järkevältä jättää kippoa kuin suorien päähän. Kun se on niin saakelin ahne, ettei tunnu mikään pitävän pois kipolta jos on sen näköpiiriinsä saanut.

Eilen käytiin taas kisoissa ATT:lla. Tällä kertaa vain kaksi starttia, en viitsi enää väkisin repiä kolmea samana päivänä. Radat oli tosi kivoja, ei juurikaan juoksusuoria vaan enemmän vääntämistä. Tässä eka rata http://henluo.kuvat.fi/kuvat/Agility%20Courses%202011/ATT%2024-25.4.2011/3lk%20C%20-maxi.gif/_small.jpg
Alku meni ihan ok, kakkoshyppykään ei mennyt pitkäksi vaan kääntyi hyvin. Ihan vaan "pyöritin" tuon alun. Eka hyppy oli hassuun suuntaan, Faro oli ihan pihalla kun istutin sen tonne päin...Meinas koko ajan kääntyä väärään suuntaan, joten jäin aika lähelle ohjaamaan ekan hypyn. Kutoshypyn rima tais tulla alas...Olin varmaan vhään koiran tiellä, kun jäin tonne kentän puolelle ottamaan vastaan. A:lta tuli vähän ronskisti alas, ja mulla meinas tulla kiire. Ei kuitenkaan virheitä. Muuri oli hankalasti, ja tästä inspiroiduinkin ottamaan tällaiset kohdat treeneihin. Muuria tulee turhan vähän otettua treeneissä. Myös keinulta alastulo oli vähän hätiköity, mä varmistelin sitä ja jatkoin muurille aika lailla samaan aikaan koiran kanssa. Siksipä valssi muurilla jäi vähän hätiköidyksi, ja sen seurauksena tökkäsin koiran 11-hypyn väärälle puolelle. Ärsyttävää! Mut aika tyypillinen virhe mulle. No, putkesta tullessa oli koiran linja niin täysillä seuraavaan putkeen, että sinnehän se sujahti. En tosin osannut sellaista odottaa, mielestäni nämä tilanteet on olleet Farolla aika varmoja. No, hylly se oli kuitenkin jo. Otin uusiksi ja edelleen sama juttu...Jatkoin siitä suoraan kepeille ja loppuun. Kepit meni muuten oikein hienosti, ei ongelmia. Kiva rata, jäi vähän ärsyttämään oma sähläys. Lopputulos olis voinut olla paljon parempikin.

Toinen rata tässä http://henluo.kuvat.fi/kuvat/Agility%20Courses%202011/ATT%2024-25.4.2011/3lk%20B-%20maxi.gif/_small.jpg
Myöskin kiva ja Farolaiselle sopiva rata, ehkä vielä vähän kivampikin kuin eka. Kepeillevienti oli aika pitkä, mutta kun hiukan ohjasin edeltävää hyppyä vähemmän viistoksi, niin hienosti hakeutui sinne. Kepit meni muutenkin hyvin. Kepeiltä putkeen lähti hienosti ja sujahti sinne, tai ainakin niin luulin. Olin ottamassa vastaan putken toisessa päässä, kun se tulikin ihan muualta. Oli kuulemma kaatunut putken päässä eikä mennytkään sinne. Pitkästä aikaa siis keinonurmi näytti taas metkunsa Farolle :P Erittäin tyypillinen juttu sille, ärsyttävää. Aikaa tuhraantui uuteen putkeenvientiin. Puomia edeltävällä hypyllä tein jaakotuksen, kun kurvi oli tosi tiukka. Ilmeisesti Faro taas liukasteli puomille tullessa, koska huomasin heti että nyt on tasapaino hakusessa ja pahasti...Suoralle osalle päästyään tipahtikin sitten, sentään jaloilleen. Ei ollut eka kerta tämäkään (paitsi kisatilanteessa), huoh...Tämä virhe vei tietty vielä enemmän aikaa kuin eka. Ärsyttävät lipsumisvirheet, jotka olis hiekalla tms. melko varmasti jääneet tapahtumatta. Loppurata meni varsin kelvollisesti, tosin keinulla tuli pitkästä aikaa ylösmenovirhe. Sitä en pidä kovin merkityksellisenä, rehellinen lapsus. Tosi kiva rata "pieniä" lipsumisia lukuunottamatta, saatiin peräti se ensimmäinen tulos kolmosista, pitää olla tyytyväinen :D Yliaikaa tuli varmaan 5s per nurinmeno, lopputulos 26,31...Noh, on ainakin varaa parantaa ens viikolla ;) Jäi kuitenkin hyvä fiilis, koska mä pystyin juoksemaan oikein hyvin vielä, kepit meni hienosti ja muutenkin Faro oli mun mielestä varsin hyvin kartalla.

Figotti täytti lauantaina huimat 5 kk. Sen kunniaksi punnitsin ja mittasin korkeuden (sinne päin ainakin): 16,1 kg ja 51 cm. Iso jätkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti