torstai 17. maaliskuuta 2011

Kisaraportti, piikitys, treenit

Unohdin tyystin raportoida viime viikonlopun kisoista. Mut vielä ehtii. Ohjelmassa siis kolme starttia vanhassa kotiluolassa. Suht hankalia ratoja olivat kaikki, jokaisessa joku tai useampikin hankaluus, muttei ne mahdottomia olleet. Tykkäsin kyllä, oli vääntöä ja kääntöä.

Eka rata oli ehkä kaikkein kivoin, ja se menikin parhaiten. Harmillisesti keppien jälkeen tökkäsin Faron väärälle puolelle hyppyä ja siitä tuloksena hyl. Jatkoin ilman pysähtymistä kuitenkin. A:n alta menneen putken jälkeen oli poispäinkäännös hypylle ja sieltä takaisinpäin sille A:lle. Taisin vähän hätiköidä sen käännöksen kanssa, koska Faro kielsi hypyllä. Tollaset kohdat on periaatteessa sillä aika vahvoja, mut ei näköjään aina onnistu kuitenkaan. Lisäksi loppuradasta oli kohta, jossa koira laskeutui hypyltä suoraan naama kohti putken päätä, mutta sinne ei kuitenkaan menty. Faro, kuten todella moni muukin koira, oli sinne ryykäämässä mutta sain karjaistua vielä pois (tosin hyllyhän se jo oli tosiaankin). Loppusuora mentiin ihan huikeasti, ajattelin oikein mielessäni et miten me päästäänkin näin kovaa. Ja ihan upea puomi, jes! Muutenkin kontaktit oli tosi hienot, ylösmenot meni nappiin ja alastuloille riensi vauhdikkaasti, mutta lähti vasta vapautuskäskyllä. Itsestäni olen myös ylpeä, että muistin sen tule-käskyn. Jotenkin se on ollut kisatilanteissa niin hankalaa. Oli kyl mukavan rento fiilis, se taitaa tarttua koiraankin kun en jännitä. Suorittaminen tuntuu enemmän treenitilanteelta.

Toinen rata meni vähän läskiksi. Puoliväliin asti päästiin kyllä ilman hyllyä, mutta siellä mun pakkani sekos jotenkin täysin. Piti tehdä välistäveto, mutta mä sain jotenkin päähäni että hypyt olis menty eri suunnasta. Sit kun sotkeennuin ajatuksissani, niin tipahdin ihan kartalta. Päästiin se kohta kyllä ihan oikein, mut niin ankeasti kiellellen et päätin hyllyttää :P Oli alkuradasta jo pudonnut muurinpalikoitakin. Kontaktit oli taas hyvät, samoin kepit. Kepeillemeno oli tosin aika helppo tällä radalla. En mä tähänkään äärimmäisen pettynyt oli, mulla vaan sekos ajatukset ja homma sotkeentui siihen.

Viimeinen rata oli hyppyrata. Varsinkin alku oli vaikea, enkä tutustumisenkaan jälkeen vielä tiennyt miten sen menisin. Onneksi oltiin ihan lopussa, niin näin kätevän tavan mennä alun suoran. Suoralle lähdettiin väkisinkin ohjaaja sisäkurvissa, ja suoran päässä koiran piti mennä ohjaajasta katsottuna kauempaan putken päähän (kentän ulkoreunassa olevaan siis). Siinä olis pitäny olla joko helvetin nopea tai päästä sinne ulkoreunan puolelle. Tämä näppärä tapa oli tehdä takaaleikkaus suoran puolivälissä pussin ja pituuden välissä. Sen teinkin, joten pääsin sinne ulkokurvin puolelle ja putken pää valikoitui hyvin. Mutta sit tapahtui kuitenkin jotain yllättävää: Ehkä lähdin itse jo ajattelemaan seuraavaa vaihetta, kun Faro kielsikin putken ja sujahti sinne väärään päähän...Taisin olla itse jo liikkeessä sinne sisäkurviin päin, siksi näin. Ainakin niin järkeilin. Puolimatkassa tuli taas outo kielto, luulen että syy taas samanlainen. Olen vähän hätäinen - toisaalta pitäis varmistella mut ei sit taas liikaakaan. Kun löytäis sen kultaisen keskitien...

Kaiken kaikkiaan ihan kivoja ratoja, enkä mä koe et tarttis hävetä :P Näistä radoista sai paljon treeniaiheita, ja ekan pätkän teinkin jo tänään. Se oli tuon ekan radan keppien jälkeinen hässäkkä. Toisella ohjaustavalla meni moitteettomasti. Hyvä treeni oli. Ens viikolla on kolme agirataa ATT:lla luvassa, saas nähdä mitä siellä sit.

Tänään oli Figon toinen rokotus. Käytiin oikein kaupungineläinlääkärillä, ajattelin vähän tutustua paikallisiinkin lekureihin, ettei aina perusrokotuksia varten ajeltais tuttuun ja turvalliseen Vettoriin. Asiallinen lekuri oli, ja varmasti käydään toistekin. Jätkä painoi 12,7 kg ja käyttäytyi kelvollisesti, ei tuntunut edes huomaavaan piikitystä. Paitsi jälkeenpäin kutitti kamalasti :P

Lekurilta ajeltiin kasvihuoneelle, jossa Faron treenien jälkeen päätin ottaa Figon kanssakin jotain pientä uutta :) Oli niin mukavan lämmin, valoisaa ja oltiin yksin paikalla. Figo pääsi kokeilemaan ekaa kertaa hyppyä, ihan vaan yhtä ja rima maassa. Namialustalla lähdin liikkeelle, ja hurjalla yllyttämisellä. Hienosti riensi suoraan alustalle :) Muutamien toistojen jälkeen otin kaksi hyppyä peräkkäin, ja hienosti onnistui sekin. Putkea otettiin myös, sinnekin jätin ensin namialustan parin toiston ajaksi. Kun se meni hienosti, päätin mennä pelkällä lelulla ja komeasti jätkä sujahti putkeen niinkin :) Lähetin putkeen jo vähän kauempaakin, ja hienosti se hakeutuu putkeen <3 Pätevä poika, intoa tuntuu riittävän. Palkkaustapoja pitää miettiä, sille kun ei samanlaiset lelut ja leikit tehoa kuin Faroon. Pitänee hankkia jokin uusi lelu, ettei tarttis käyttää nameja kamalasti. Pyrkimys olisi käyttää mahdollisimman paljon lelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti