lauantai 24. syyskuuta 2022

Vuoden 2022 kuulumisia

Niin se vain on vuosi jo "melko" pitkällä, eikä ole pahemmin tullut sivua päivitettyä :D Josko nyt pientä listausta vuoden tapahtumista. Kasvatteja on käynyt kehissä, kentillä ja terveystutkimuksissa.

Kotipesän isoin tapahtuma on Figon poismeno. Figo eli aika tarkkaan 10 erittäin tervettä vuotta, mutta sitten alkoi kroppa sanoa sopimustaan irti. Alkuvuoden 2021 eturauhastulehdus oli se, mistä alamäki lähti. Todennäköisesti eturauhasen ja/tai virtsarakon suunnalla oli kasvain - tähän päätelmään tultiin myöhemmin, ei vielä tuolloin. Lisäksi Figon ranteet, varsinkin oikea, olivat viimeisen vuoden aikana antaneet kovin periksi, eikä se juurikaan liikkunut ontumatta. Librela-pistokset toivat suht hyvän avun. Pikkuhiljaa kuitenkin huomasin sen kuihtuvan ja muuttuvan enemmän ja enemmän sairaan oloiseksi, ja ajatus lopetuksesta kypsyi jo pitkään. Päätin tehdä päätöksen ennen voinnin radikaalia huononemista, kuten olin pystynyt tekemään Faronkin kanssa aikanaan. 

Sharleis Virus Victor 23.11.2010 - 27.4.2022

Sitten iloisempiin asioihin. T-pentueesta on nyt luustokuvattu 6 koiraa seitsemästä, vau! Yksi ehti kuviin jo viime vuoden puolella, loput on tutkittu tänä vuonna. Näyttelykehässä ovat tästä pesueesta käyneet True Willpower (Vilde, 2xEH, 1xH) ja That's Roger (Roger, ERI). Vilde suoritti myös paimennustaipumuskokeen hyväksytysti. Roger on jo suorittanut pelastuskoirien haun peruskokeen.

W-pentueesta on tänä vuonna leivottu kaksi sertin saanutta koiraa: With Kindness (Myrtti) Turussa 13.8. ja Without Shame (Helga) Kihniössä 4.9. Molemmat ovat ansioituneet harrastuksissakin: Myrtti suoritti BH-kokeen ja Helga paimennustaipumuskokeen, sekä debytoi tokossa ALO2-tuloksella. Kolmas sisko With Style käväisi keväällä luonnetestissä sekä näyttelykehässä saamassa ensimmäistä kertaa ERIn.

F-pentueesta For Fun (Lykke) on kiertänyt paimennuskokeita. Taipumuskokeen se läpäisi toukokuussa, ja heinäkuussa starttasi ensimmäistä kertaa 1-luokassa. Muutaman tuloksettoman kokeen jälkeen on nyt jo kaksi EH-tulosta kasassa. For Victory (Tyyppi) on tänä vuonna käväissyt kerran näyttelykehässä saaden EH:n.

Mitäs muuta? Omista koirista Kide sai toukokuun sivuerkkarista ERIn. Gimma kävi kesäkuun alussa kehässä saaden EH:n. Raiku räjäytti potin samassa näyttelyssä saaden ensimmäisen sertinsä ja ollen VSP! Toinen näyttelykäynti heinäkuussa oli sekin onnistunut: SA ja PN3. Edellä toiseksi sijoittui tytär Sylvi (T. Mistral), joka sai varasertin ja junnusertin ja oli ROP-juniori.

Kiitos kaikille omistajille aktiivisuudesta ja yhteydenpidosta! Tämä koskee myös teitä, joiden koirille ei ole kertynyt virallisia tuloksia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti