maanantai 27. tammikuuta 2020

Pennut maailmassa!

Gimman ja Ziton pennut näkivät päivänvalon eilen aamulla. Ensimmäinen syntyi aamuviiden aikaan ja viimeinen puoliltapäivin. Synnytys sujui pääosin hyvin. Viimeiset kaksi pentua syntyivät kuolleina, todennäköisesti istukan ennenaikaisen irtoamisen vuoksi. Yksi pennuista oli ilmeisesti vetänyt nesteitä rööreihinsä, ja oli siksi aluksi ongelmissa. Iltapäivällä tilanne alkoi olla parempi, ja tällä hetkellä se on ihan normaali. Pienimpänä syntynyt pentu on menettänyt painoaan sen verran, että annan sille lisämaitoa, kunnes Gimman maidontuotanto on kunnolla käynnissä. Toivottavasti tämäkin pikkuinen saa käyränsä nousuun - ellei, niin joku vika hänessä varmaankin on. Ulkoisesti näyttää normaalilta eikä ollut syntyessään erityisen pieni, vaikka pienin (310g) olikin.

Laatikossa siis nyt kaksi blue merle -narttua, kolme triclour-narttua ja kaksi triclour-urosta. Yhteensä pentuja oli siis 9! Ilmankos Gimma olikin aika vaikuttavan kokoinen. Kotiehdokkaita pennuille on ollut kiitettävästi, ja heidän joukostaan varmaankin löytyvät pentujen tulevat omistajat. Vielä en ole ehtinyt kaikille viestittää, koska tilanne on ollut aika hektinen ja väsyttävä (edellisyö meni kokonaan valvoessa), mutta teen sen heti tilanteen salliessa.

Pentujen kuva-albumi Facebookissa on perustettu tänne: https://www.facebook.com/annsaar/media_set?set=a.10214694928156195&type=3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti