keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Pennun elämää

Gimma on nyt ollut kuukauden mukana laumassa ja kotiutunut hyvin :) Vaikuttaisi ottaneen minut aika hyvin laumanjohtajakseen, on kiinnostunut yhteisestä tekemisestä, hakee kontaktia ja totteleekin. Lasten kanssakin on mennyt hyvin. Lindalta välillä unohtuu, miten helposti pentu villiintyy, ja taitaa vähän tahallaankin härnätä saadakseen huomiota... Kuulunee asiaan 3,5-vuotiaan kanssa. Aaronia taas Gimma taitaa välillä pitää leluna, kun riehaantuu "kutsumaan leikkiin"... Nämä tilanteet täytyy vaan tise huomata ja keskeyttää. Olen kuitenkin ollut positiivisesti yllättynyt, miten hyvin porukalla on mennyt. Nyt on Farokin jo hyväksynyt kakaran, ja sietää sitä lähellään jopa sisätiloissakin.

Gimma vaikuttaa oikein normaalilta, reippaalta pennulta. Tuntuu olevan poikia herkempi käyttämään ääntään... Tosin lähinnä tekee sitä mielenosoitusmielessä, "komentaa". Tyhjänräksytystä ei ole. Tyypillinen esimerkki äänenkäytöstä on, jos Figo on ottanut HÄNEN lelunsa. Tai jos Figo nukkuu, ja HÄN haluaisi leikkiä. Taitaa kietoa Figon pikkusormensa ympärille... :D

12 vko, teknisesti luokattoman huono kännyräpsäys
Pikkuhiljaa ollaan ruvettu opettelemaan perusjuttuja, lähinnä keskittyen ihan arkielämään ja yhteistyön luomiseen. Odottamista, malttamista, kontaktin ottamista, leikkimistä, lähellä pysymistä, luoksetuloa... Aika kivasti nämä jutut sujuvatkin. Enemmän harrastusjuttuihin tähtäävistä jutuista on harjoittelussa ollut pariin otteeseen istuminen, maahanmeno ja perusasento. Ja yhdet agilitytreenitkin takana, putkea mentiin 6-7 kertaa :) Tosi hyvin keskittyy ja innostuu. Treenisessiot alkavat "virittelyllä", joka käytännössä tarkoittaa vihjesanaa ja omaa kokeenomaista pönötystä. Tarkoituksena saada koira ymmärtämään, että juuri se ohjaajan neutraali olemus on se kaikkein kivoin, ja kivuuden aloituksesta ilmoitetaan vihjesanalla. Tätä ollaan tietysti harjoiteltu ihan erikseen ensin. Vihjesana+pönötys -> palkka.

Virejuttuihin yms. sain erinomaista oppia pari viikkoa sitten Juha Korrin luennolla. Tein kuulemani perusteella aikamoisen ajatustyön siitä, miten lähden pentua opettamaan. Toivon ymmärtäneeni oleellisimmat asiat ja pystyväni myös noudattamaan niitä käytännössä. Mitään kiirettä en aio pitää. Perusasentoa harjoitellaan nyt sisätiloissa, ja kunhan kevät koittaa niin ruvetaan ahkeroimaan enemmän. Agilityjuttuja tulee varmaan tehtyä hiukan, kun kasvihuoneella käyn.

Raumalla treffattiin Kicka 6 kk (kuva: Vilma Sjölund)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti