Pennusta kiinnostuneelle

Yleistä, koskien kumpaakin kasvattamaani rotua

- Pennut luovutan 7 viikon ikäisestä alkaen rekisteröityinä (sis. tunnistusmerkinnän mikrosirulla), madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, colliet myös virallisesti silmätarkastettuina

- Käytän Kennelliiton sopimuskaavakkeita

- En myy osamaksulla

- Pentujen varaaminen ei ole nopeuskilpailu. Arvostan, että yhteyttä otetaan jo hyvissä ajoin (esim. astutuksen tapahduttua), mutta varsinaisesti kodit valikoituvat vasta myöhäisemmässä vaiheessa. En lupaa kenellekään pentua ennen kuin olemme tavanneet. On ostajankin etu nähdä pentunsa kasvuympäristö ja emä sekä tavata kasvattaja ennen ostopäätöstä. Se, mikä pentu muuttaa kellekin ostajalle, varmistuu yleensä vasta lähellä luovutusikää. Lopullinen päätös on minun, mutta jokainen saa esittää toivomuksensa ja ne pyrin ottamaan huomioon. Teen parhaani saadakseni jokaiselle pennulle juuri sille sopivan kodin. Tämä toimii myös toisinpäin: Haluan, että jokainen koti saa itselleen sopivan pennun.

- Pennut kasvavat normaalin elämämme keskellä. Ensimmäiset 2-3 viikkoa pentulaatikko on rauhallisessa paikassa, mutta sen jälkeen pennut muuttavat tupaan, jossa ne tottuvat esim. imurointiin, keittiön ääniin ja lasten leikkeihin. Ne ovat tekemisissä myös aikuisten koirien kanssa ja ulkoilevat aina olosuhteiden salliessa.

- Kun olet kiinnostunut pennusta ja otat yhteyttä, varaudu kertomaan itsestäsi. Ole rehellinen: Etsitkö puhtaasti seuralaista, minkä verran olet tai voisit kuvitella olevasi kiinnostunut harrastustoiminnasta? Mielestäni lupaavimmille pennuille toivon harrastavia koteja, mutta iso osa kasvateistani on ihan tavallisia kotikoiria, joiden kanssa puuhaillaan ilman kilpailutavoitteita.


Millaiseen kotiin myyn pennun?

- En myy ulkokoiraksi. Tarha on hyvä lisä koiran kodissa, mutta sekä collien että beaglen vakituinen asuinpaikka on mielestäni sisällä ihmisten kanssa.

- Vaadin, että ostaja on halukas pitämään yhteyttä vielä pennun kasvettua aikuiseksi. Yhteydenpidon tiheys ei ole oleellista, mutta toivon saavani jokaisen kanssa sellaisen luottamuksen, että minulle koetaan luontevaksi kertoa esim. koiran sairastumisesta tai ongelmista sen kanssa.

- Collienpennun ostajalta odotan, että koira tutkitaan aikuisiällä PEVISAn mukaisin terveystarkastuksin. Jokaisen kotikoirankin omistaja voi kantaa kortensa kekoon rotumme tulevaisuutta varten tutkituttamalla koiransa. Lisäksi tieto on hyödyksi myös omistajalle itselleen.

- Beaglenpennun ostajaa rohkaisen myös terveystarkastuksiin. Rotua tutkitaan vähän, ja haluan itse olla esimerkkinä tutkituttamalla omat koirani. Erityisen lämpimästi rohkaisen ajokokeisiin, ja tarvittaessa järjestän koiralle koetapahtuman kokonaisuudessaan (ns. koko kauden kokeena). Myös ainakin yhteen näyttelykäyntiin rohkaisen jokaista. Kaikissa näissä autan tarvittaessa konkreettisestikin, esim. esittämällä koiran näyttelyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti