Raiku


2v 8kk

Tavajs Birna, "Raiku"

d.o.b 27.07.2018
beagle, narttu / female

isä / sire: Panun Turo
emä / dam: FI MVA, FI KVA Tavajs Viva
kasvattaja / breeder: Christina Rolin
omistaja / owner: Anna ja Urho Mattila

Ajokokeesta BEAJ 1 (P), BEAJ 2 (L)
Näyttelystä EH / shows: very good
Luonnetesti +142, laukauskokematon / mental test +142, unfamiliar with shots

Terveys / health

HD A/A
ED 0/0
selkä LTV0, VA0 / back: normal
polvet 0/0 (patella)
terveet silmät / healthy eyes
MLS normaali, vanhempien perusteella / MLS normal, by parentage
lafora N/N

Jälkeläiset: Tricking M-pentue

Raiku KoiraNetissä


Tätä kirjoitettaessa Raiku on reilu 2,5-vuotias. Päättyneellä, toisella täysipainoisella metsästyskaudellaan, se kehittyi valtavasti. Kylmää hakua voisi treenata enemmänkin, sillä ainakin kotimaastoista Raiku tuntuu löytävän yöjäljet nopeasti, vaikka jäniskanta ei ole kummoinen. Ääntely yöjäljellä on sen ominaisuus, joka tosin vaihtelee sääolosuhteista, tähtien asennosta ym. riippuen melko paljon. Yöjäljen selvitys on kuitenkin tehokasta, ja sen löydyttyä jänis jää harvoin löytymättä. Ajotaito on kehittynyt todella paljon. Haukku on narttumainen, kuuluva ja erittäin kertova. Metsästysinnon puutteesta Raikua ei myöskään voi syyttää. Hallittavuuteen olisi sen sijaan voinut panostaa enemmänkin... 

Kaiken kaikkiaan Raiku on jo nyt taitava nuori koira. Jonkin verran ajokokeitakin on Raikulle suunnitteilla, ja kolme sellaista jo käytynäkin. Ensimmäisestä ei juuri jäänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta toisesta tuli plakkariin komeasti paljaan maan ykköstulos. Kolmas käytiin syvässä, pehmeässä lumihangessa. Ensimmäiseen erään se ajoi komeasti täyden 120 min ajon, mutta toinen ajo jäi tyngäksi. Lumikelillä on muuten yöjälkityöskentely ollut usein täysin äänetöntä.

Metsästämme erittäin peuratiheällä alueella, mutta Raiku ei ole kiinnostunut sorkista. Nuorempana koettiin pölläytyksiä jonkin verran, mutta koira tuli nopeasti itse pois peurojen perästä. Mitään kummempia kikkoja ei tarvinnut tehdä, pölläytykset vain jäivät pois. Tähän olemme tyytyväisiä, sillä meillä olikin tavoitteena beagle puhtaasti jäniskoirana.

Kotioloissa Raiku on rauhallinen ja mukavuudenhaluinen koira. Metsäreissun jälkeen se kaivautuu sänkyyn peittojen alle ja viihtyy siellä loppupäivän, poistuen vain syömään ja tarpeilleen. Se rakastaa ihmisiä, mikä aiheuttaa haasteita, mutta koen sen silti enemmän positiiviseksi ongelmaksi. Ulkoisesti Raiku on mielestäni käyttökoiraksi varsin kiva. Suurimpana heikkoutena pitkähkö runko. Kooltaan se on 36,5 cm ja 11,5 kg, aika mukavan kokoinen narttu.

2v 8kk


1v 7kk, kuva Tuula Friari


7 kk
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti