Gimma

Syyskuu 2019, kuva Tuula Friari

Lubin's Priscilla, "Gimma"

synt. / d.o.b 20.11.2014
sileäkarvainen collie, narttu / smooth collie female
tricolour

isä / sire: FI CH Honey Melon Blue Challonger
emä / dam: Timonan Adorn As Amulet
kasvattaja / breeder: Åsa Wilkman
omistaja / owner: Anna Mattila
Jälkeläiset: Lubin's V-pentue, Tricking F-pentue, Tricking W-pentue / progeny: Lubin's V-litter, Tricking F-litter, Tricking W-litter


Terveys / health

HD A/A
ED 0/0
CEA-vapaa pentuna ja aikuisena (15 kk), distichiasis  / CEA free as puppy/adult, distichiasis
selkä epävirallisesti (ell Kari Ventelä, 4/2016) LTV1, VA0 / back, unofficial

DNA:
CEA normaali / normal
DM N/DM
MDR1 +/+
ei kanna pitkäkarvageeniä / pure for smoothnäyttelyssä 1xSERT, 2xVASERT / shows: 1xCC, 2x res-CC


Kolmatta nahkaa hankkiessa oli jo ajatus kasvattamisesta herännyt, joten oli selvää, että seuraava koira on narttu. Koin, että sijoituskoiran kanssa pääsen mukavasti tutustumaan asiaan olematta kuitenkaan heti itse täysin vastuussa. Gimman suvussa on tuttuja suomalaisia sukuja, mutta myös hieman jotain vieraampaa.

18 kk
Gimma on vilkas, sosiaalinen ja erityisesti lapsia rakastava. Se on luotettava lapsiperheen koira, ja on osallistunut tyttäreni kanssa lapsi ja koira -kilpailuihin. Luonteen haasteellisempana puolena on saalisvietti, jonka ansiosta se saisi suurta tyydytystä liikkuvien kohteiden jahtaamisesta. Tämän ansiosta se olisi ehdottomasti ansainnut paremman peruskoulutuksen nuorempana. Sillä on myös jonkin verran riistaviettiä. Gimma kulkee ongelmitta kaikilla alustoilla eikä reagoi ääniin, esim. ukkoseen tai ilotulitteisiin. Laukauksia se on kuullut paljon asuessamme ampumaradan lähellä ja metsästysmaastojen keskellä.

Fyysisesti se on keskikokoa hieman pienempi, erittäin ketterä ja nopea. Ulkomuodon suurimmat heikkoudet ovat mielestäni päässä. Otsapengertä saisi olla enemmän ja silmät ovat vähän pyöreät ja vaaleat. Korvat ovat luonnollisesti taittuneet, ihan nätit korvat.

Gimman kanssa harrastamiselle en aikanaan asettanut mitään tavoitteita johtuen pienistä lapsista ja muutenkin työntäyteisestä elämäntilanteesta. Perusjuttuja se on opiskellut tottelevaisuudesta, agilitystä ja rallytokosta. Gimma on hyvin koulutuskelpoinen koira, parhaiten sille toimii palkkana ruoka, mutta sosiaaliselle palkalle ja lelullekin on paikkansa. Lisäksi olen riista- ja saalisviettinsä innoittamana opettanut sille verijäljen alkeita, ja se on osoittautunut Gimmalle oikein sopivaksi hommaksi. Se on päässyt myös useamman kerran tositilanteisiin metsästäjän avuksi etsimään haavakkopeuroja, eikä vielä ole yhtään jäänyt löytymättä. :)


Gimma on ollut koko ikänsä terve. Ruuansulatus pelittää ongelmitta, kaikki ruoka on sopinut ja kelvannut. Syötän sekä nappulaa että lihaa, erikseen ja sekaisin. Juoksut ovat olleet normaalit, tiineydet ja synnytykset sujuneet hyvin, ja se on ollut erinomainen emä pennuilleen.


Sekalaisia linkkejä:

Tottistelua, 10 kk
Agilitypätkä 1 v 3 kk

Gimman facebook-albumi

Syyskuu 2019, kuva Tuula Friari


Gimman kasvu:
18.1.2015, 9 vk 5,4 kg
27.1.2015, vajaa 10 vk 6,3 kg
4.2.2015, 11 vko 7,0 kg
10.2., vajaa 12 vko 7,7 kg
20.2., 13 vko 8,9 kg
27.2., 14 vko 9,5 kg
6.3., 15 vko 10,4 kg
10.3. vajaa 16 vko 10,7 kg
27.3., reilu 4 kk 12 kg
20.4., 5 kk 13,8 kg, 50 cm
20.5., 6 kk 15,8 kg
9 kk: 20,5 kg, 53 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti