tiistai 16. helmikuuta 2021

Raikun tuloksia

Taas on Raikua koeteltu. Osallistuimme 13.2. Pälkäneellä ensimmäiseen "kolmiseuraotteluun", jossa kilpailivat kahden koiran tiimeinä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkkahämeen beagleyhdistykset. Arpaonni suosi Raikua ja sen veljeä Haksua, ja tulimme valituksi joukkueeseen. 

Lunta oli maastossa varsin runsaasti, noin 45 cm - ihan riittävästi 36-senttiselle Raikulle. Ei se kuitenkaan tahtia haitannut, vaan Raiku ajoi ensimmäisessä erässä täydet 120 min! Haku oli lyhyt ja tehokas, eikä se herätellyt yhtään. Tiedän, ettei tuollainen ajo ole Raikulle mitenkään poikkeuksellista, joten olipahan mukava saada sellainen kirjattua kokeessa! Harmi kyllä, että toinen erä oli huomattavasti ankeampi. Varmaan lämmennyt ilma ja porottava aurinko teki tepposensa, sillä järven jäälle mennyt jänis katosi nopeasti, ja ajominuutteja kirjattiin vain 12. Koira vaikutti tuon jälkeen olevan vähän epätoivoinen, eikä uutta ajettavaa enää löytynyt. Lopputulos 58,50p ja 2-tulos. En osannut olla pettynyt, koska suoritus oli mielestäni joka tapauksessa hieno, koira ei antanut yhtään hakulöysää, eikä kukaan muu onnistunut paremmin: Raikulle siis voitto kuuden koiran kokeessa. Haksu joutui keskeyttämään ärtyneiden tassujen ja pallien vuoksi, mutta ehti kerätä noin 25 pistettä. Näillä ansioilla sisarukset toivat voiton Varsinais-Suomeen, ei hullummin! 



Raiku on ollut kyllä aika varma hakija ja ajuri tämän talven aikana, eikä lumipeite ole muuttanut asiaa. Olen vähän yllättynyt, että lumen lisääntyessä hakulöysyys on vähentynyt. Viime aikoina lähes kaikki ajot ovat lähteneet täysin herättelemättä. Toisaalta haut ovat myös lyhentyneet.

Raiku on nyt myös testattu lafora epilepsian osalta, eikä se kanna sairausgeeniä. Hyödyllinen lisätieto ajatellen sen jalostuskäyttöä. Tänä vuonna ei ole suunnitelmissa colliepentuja, joten on sopiva aika astuttaa Raiku. Juoksua odotellaan toukokuulle. Urosvalinta on vielä työn alla. Lisää tietoa lähempänä ajankohtaa pentuja-sivulla - tosin potentiaalisia pennunostajia on jo nyt tiedossa sen verran, että suurempaa markkinointia tuskin tulen tekemään.

1 kommentti:

  1. Onpa kaunis biigelssin baagelssi <3
    Raiku, hyvin nätti! Paljos on biigulla kokoa, säkä ja paino?

    Meillä asustaa 2-vuotias beagle, Harmi, painoa on 13.2 kg ja säkä 36 cm!

    VastaaPoista