sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Agilityaktivoitumista

Ollaan hetkellisesti aktivoiduttu agilityn saralla. Käväistiin marraskuussa oikein epiksissä pitkästä aikaa. Molempien kanssa väänsin mölli- ja avoimen radan. Mölliradalla ajatuksena Faron kanssa höyryjen päästely, Figon kanssa kontaktitreeni. Farolainen päästelikin menemään mukavasti ja peräti virheettömästi, vaikka useita hyppyjä, puomi ja A löytyivät radalta :D Se jatkoi hyvin kuulolla olemista vielä avoimen radallakin. Yhtään rimaa ei pudonnut eikä kontaktivirheitä tullut sielläkään, mistä olin erittäin iloinen :) Ohjauksellisesti rata meni pipariksi, kun en vaan pystynyt ohjaamaan kunnolla. Ja Farohan ei paljon kysele jos on epävarma, vaan paahtaa menemään parhaaksi katsomallaan tavalla.

Figon kanssa möllirata meni hyvin, mutta luiskahti puomin alastulolta ilman lupaa. Otin siis sen uusiksi. Muuten ei ongelmia ja vauhdikkaasti mentiin. Avoin meni paremmin kuin Farolla, ohjasin yhtä huonosti mutta Figo on kuitenkin niin paljon tunnollisempi... Samassa kohtaa kyllä molemmat hyllyttivät, eli puomi-putki erottelussa, kun en vaan jaksanut olla huolellisempi. Muuten Figon kanssa pysyttiin oikealla radalla, Faron kanssa tais tulla ainakin triplahylly :D Mut kiva oli käydä epistelemässä pitkän tauon jälkeen.

Sitten on ollut Taijan (Salokannel) koulutus. Teemana ohjaajan liikkuminen... Ei ihan mulle parhaiten sopiva teema, mutta aika kivasti selvisin. Erityisesti persjättöjä kokeiltiin molempien kanssa useaan otteeseen. Yksi sellainen kerrallaan meni hyvin, mutta kaksi putkeen alkoi olla jo hankalaa. Molemmat hakivat herkästi siinä kohtaa ylimääräisen hypyn sivusuunnassa. Figolle hankaluuksia aiheutti takaaleikkaus-takaakierto-yhdistelmä. Jompikumpi onnistui, mutta molemmat yhdessä oli liikaa. Takaakierrot ovat sillä kyllä hyviä, mutta tuossa oli kulma aika hankala, ei hahmottanut. Takaaleikkaukset tiedänkin molemmille hankaliksi, ja niitä pitäis vahvistaa. Hyvä sessio oli joka tapauksessa molemmille :)

Faron kanssa innostuin käymään oikein virallisissa kisoissa vielä tälle vuodelle. Kolme starttia ATT:lla eilen. Farohan oli tänä vuonna kisannut tasan kerran, maaliskuussa. Sieltä oli yksi tulos, 30, ja tavoite oli parantaa siitä :D No, ei siihen pystytty vaan triplahyllyksi meni, mutta meno oli kyllä aika kivaa. Eka agirata oli oikeinkin hyvä, mutta mokasin itse. Muistin kyllä yhden takaakierron ja oikein tutustuin, mutta jostain syystä vaan unohdin ohjata sen. Havahduin pari metriä ennen hyppyä, että nyt unohtui ja siinä vaiheessahan ei enää saanut korjattua. Muuten tehtiin puhdasta rataa, eli hyvä nolla olis tehty... Mutta ei kyllä harmita, se oli ihan pöljä inhimillinen moka. Jatkoin hyllyn jälkeen sujuvasti, ja kokonaisuus oli ehjä ja siisti. En olisi uskonut, että Faron kanssa pystytään noin siistiin suoritukseen vielä, ja noin hankalalla radalla :) Antoi uskoa tulevaan.

Toinen agirata meni enemmän sähläämiseksi. Oli aika hankala meille, ja yhden säädön jälkeen homma levisi käsistä. Tällä kertaa tuli jo rimojakin alas, mutta en yhtään ihmettele. Sen verran sinne päin meni joidenkin hyppyjen ohjaaminen. Hyppäri taas oli ihan hyvä, taas pysyivät rimat ylhäällä :) Vauhdikkuutta radan profiilissa oli sen verran, että ongelmakohtia oli useita... Ekasta selvittiin, samoin toisesta, mutta kolmas oli liikaa. Suoran putken jälkeen Faro kyllä haki oikean hypyn, mutta jatkoon en ehtinyt itse mukaan. Hylly oli kyllä tehty jo aiemmin, kun ajautui yhden hypyn väärälle puolelle. Noh, tuon em. säätökohdan jälkeen lopusta selvittiin taas ihan ok:sti. Kokonaisuutena tämäkin rata oli hyvä tämänhetkiseen osaamiseen nähden. Pakko olla tosi tyytyväinen ratoihin, vaikka tuloksia ei tehtykään :) Faro oli ihanasti kuulolla, ihan erilainen kuin se kaahottaja, jota kesän ja syksyn aikana tuskailin. Ehkä me vielä pystytään ehjiin, hyviin suorituksiin joskus :)

Nyt alkaa sit jonkinlainen agihiljaiselo taas... Pyrin käymään kasvihuoneella kerran viikossa tekemässä ainakin jotain pientä. Mutta kisoihin ei mennä ennen kevättä/kesää. Tarkennetaan syytä sen verran, että meille on tulossa keväällä karvaton perheenlisäys, joka aiheuttaa jo aikamoisia rajoitteita omaan suorituskykyyn :P Mutta katsotaan mitä keksitään ja mihin pystytään, varautunut olen kyllä aika lailla vetämään lonkkaa tämän talven.

1 kommentti:

  1. Mitäs ihmetta ja kummaa - täältä onnistuin vasta uutisen lukemaan! Onnea!!! :))

    VastaaPoista