torstai 25. heinäkuuta 2013

Kesää pitelee

Taas on treenailtu niin ahkerasti, etten jaksa raportoida :P Eli vahvasti hengissä siis ollaan koko lössi. Pari viikkoa kesälomaakin oli jo, ja ei tainnut paria päivää enempää olla niin, etteikö mitään olis treenattu. Pari esineen hakua iltalenkin yhteydessä tai paikallaolo nyt ainakin, jos ei sen ihmeempää. Janatreeniä myös tällaisena pienimuotoisena harjoituksena, ilman sen kummempaa jälkeä. Jana vaikuttais menevän ihan hyvin, en jaksa siis stressata sitä. Samoin esineet löytyvät mukavasti ja vauhdilla. Sen verran hyvin on menneet nämä omat pikkutreenini, että pian voisi olla tarvetta vähän organisoidummalle esineruututreenille.

Agilityä on treenailtu vähemmän, mutta kerran viikossa kuitenkin. Ei mitään erityisiä huolenaiheita Figolla, Farolla tavanomaiset. Epiksissäkin käytiin, tässä kuvamateriaalia http://www.youtube.com/watch?v=CR9YjWTwegY ja http://www.youtube.com/watch?v=yKT41SrO4bc Faron möllirata oli aivan päätön, en viitsinyt sitä edes nettiin ladata. Avoimen radalla oli jo vähän paremmin kuulolla, mutta A:lla rynni silti ihan miten halusi, piti vähän rauhoitella. Figolla taas oikeastaan päinvastoin, avoimen radalla käännökset venyi miten sattuu. Ei oltu kumpikaan ihan 100% hereillä enää, kellokin alko olla 22 jo tuolloin... Ylihuomenna sitten kokeillaan virallisia kisoja pitkästä aikaa, saa nähdä miten mamman kuuppa kestää.

Tottispuoleen sitten. Olen vihdoin ja viimein suhteellisen luottavainen Figon seuraamisen suhteen! Pikkasen on pitänyt kantapään kautta oppia asioita, mutta kyllä se pöljempikin (=minä siis) lopulta oppii. Eiköhän tästä vielä hyvä saada, jos ei kympin arvoinen niin ihan kelpo kuitenkin. Kuukauden päästä kokeillaan sitten jo tokokoetta. Paikallaolo on edennyt aika kivasti, pikkasen rivissä on levoton muttei ole näyttänyt lainkaan siltä, että lähtisi lätkimään.Varmuutta vaan, niin levottomuus vähentynee. Luoksepäästävyys on ihanan helppo. Ihan toista kuin Faron kanssa :D Oikeastaan alokkaan liikkeissä ei nyt huoleta oikein mikään, paikallaolo tarvitsee varmuutta mut on tässä vielä aikaa. BH-kurssi alkaa ensi viikolla, sitä ajatellen kehittämiskohteina paikallaolon ohella on henkilöryhmä. Ja kaupunkiosuus. Pakko myöntää, että se jännittää, ehkä jopa enemmän kuin tottisosuus... Eikä siinäkään muu kuin koko homman viimeinen osio, eli yksin jääminen. Vähän arveluttaa, nostaako tuo metelin ohi kulkevalle koiralle. Noh, kaipa se pystyy sisäistämään, että odottaminen tarkoittaa odottamista silloinkin, kun joku (jopa koira) kulkee ohi.

Jälkeä olen tehnyt pellolle ja nyt lähiaikoina myös helppoon metsämaastoon. Aluksi pelto ja varsinkin ruohikko oli aika säheltämistä. Muutama harjoitus, niin alkoihan se rauhallisuus sieltä löytyä, ja nyt ovat metsäjäljetkin menneet oikein kivasti. Joku päivä meinaan kokeilla taas ihan kunnon jälkeä keppeineen. Vaikuttais siltä, että peltotreenit ovat tuoneet kaivattua tarkkuutta.

Terveyspuolta vielä vähän. Faro kävi ACTH-rasituksessa Addisonin taudin varalta, mutta sen tulos oli onneksi ihan normaali. Kunhan saan aikaiseksi, niin pitäisi suorittaa se EJ-rekisteriin siirto ja hankkia poikkeuslupa kisoja varten. Tekis mieli käyttää jossain näyttelyssäkin :) Mutta se saattaa jäädä ensi kevääseen, katsotaan nyt. Turkki hilseilee edelleen, mutta vähentynyt se on. Noin kerran kuussa olen tainnut pestä suurimmat pois.

Lisäksi tuli teetettyä geenitestejä pojista tällaisin tuloksin:
CEA: molemmat kantajia
DM: molemmat terveitä
MDR1: Faro +/-, Figo +/+

Ihan kiva tietää tämmöisiäkin, vaikkeivat tulokset meidän eloa hetkauta suuntaan tai toiseen. Faron kohdalla varsinkaan, kun se ei ainakaan ole jalostusyksilö. Ja vaikka Figolla ei nyt sitten ole lääkeaineyliherkkyyttä, niin tuskin silti antaisin siihen esimerkiksi ivermektiiniä tuikata :P DM:n suhteen kiva etteivät ole edes kantajia, tosin tiedossa olevien tulosten perusteella näyttäisi nahkoilla kantajuuskin olevan suht harvalukuista, ainakin Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti