sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Laiska päivittäjä...

...liikenteessä. On tässä kaikenlaista tehty, mutta en ole saanut aikaiseksi raportoida. Viime päivinä osasyynä taas kerran sairastelu, ollut kunnon räkätauti päällä kolmatta kertaa alkuvuoden aikana. Tänään näyttää jo paremmalta, jospa se tästä.

Kisoissakin oltiin. Niistä ei oikeastaan ole kummemmin raportoitavaa, hyllyjä tuomisina taas. Hyviäkin pätkiä oli, ja tässä radassa on jo ihan yritystäkin: http://www.youtube.com/watch?v=OvM3ybRZ_eA (En tiedä mahtaako tämä näkyä julkisesti?) Kepeillä oli taas ongelmia, mut kyllä oli vaikeita kulmiakin. Aluksi tuskailin, että Faro olis taas jumiutunut mut kyllä se taisi ihan vaikeuden piikkiin mennä. Keppisulkeisia siis luvassa, ja ohjureiden kera. Oikeastaan ajattelin tiistaina mennä jo kentälle, kura siellä varmasti lentää mutta ainakin olis puitteet muuten jees. Ja ohjurit käytössä. No, se noista kisoista, loppukuusta uusiks. Saa nähdä monetko kisat vielä keretään, ennen kuin oma suorituskykyni alkaa olla turhan alentunut kasvavan keskiruumiin vuoksi.

Sitten treeneihin. Faron kanssa ei olla tehty mitään erityisen erikoista. Tuon videonkin kisaradasta inspiroituneena ollaan otettu kontakteilla tuollaisia juttuja, että rata jatkuukin alastulolta 90 astetta sivulle, ja mä erkanenkin sinne suuntaan tai jopa jään vähän jälkeen. Huomasin, että jos jätän pinta-käskyn antamatta, niin Faro menee huomattavasti sujuvammin alastulolle asti. Käskyttämällä hiippailee enemmän. Tämä on keppijuttujen lisäksi toinen tiukemmin harjoittelussa oleva asia nyt. Lisäksi ollaan tehty erilaisia ohjaustekniikkajuttuja: sylkkäreitä, takaakiertoja ja muuta pientä. Hyppytekniikat menevät aika kivasti, eikä paljon tarvitse pelätä putoavia rimojakaan.

Figo ei ole opetellut uusia esteitä, niihin keskitytään enemmän kun siirrytään ulkokentälle. Nyt on sen sijaan tehty parilla, kolmella hypyllä ja putkella helppoja pätkiä. Viime kerralla ajatuksena oli valssien harjoittelu, ja ne menevätkin aika kivasti :) Vielä en ole päättänyt, mikä on seuraava tekniikka, kenties takaakierto. Lisäksi vois ruveta sylkkäriä ja muuta harjoittelemaan ihan ilman esteitäkin. Palkkana olen käyttänyt namikuppia, kannellista sellaista. Muuten tuntuu olevan melkoinen kiusaus karata palkalle ennen aikojaan...Tilanteesta riippuen olen joko pitänyt kupin maassa tai heittänyt sen kädestä. Ajatuksena, että saisi varovasti siirryttyä lelupalkkaukseenkin - viimeksi itse asiassa mentiinkin jo melkein pelkästään lelulla. Täytyy katsoa aina tilanteen ja harjoituksen mukaan, mikä on milloinkin kakaralle paras. Faron kanssa on niin tottunut, että se sama vanha pallo on aina paras, ei tarvitse miettiä palkkausta :)

Tänään pojat pääsivät haistelemaan näyttelytunnelmaa, kun kävin esittämässä Hani-beaglen Laitilassa ryhmiksessä. Hienon arvostelun sai taskuraketti (mitattiin 34-senttiseksi), tuloksena EH. Pojat käyttäytyivät omituisen rauhallisesti, Farokin oli ihan hiljaa kun tajusi, ettei siellä olekaan agilityesteitä. Figon taas tais hiljentää se, että isoveli oli autossa (olivat siis vuorotellen pois autosta). Hyvää harjoitusta oli sille tuollainen, hienosti osasi pitää huomionsa mussa silloin kun sitä vaadin.

Pari vapaapäivää vielä edessä ja olo tuntuu paremmalta, joten jospa saisin vaikka vähän kuvailtua jotakin tässä. Keli on ollut tänäänkin niin hieno, et kelpais ulkoiluttaa kameraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti